Αγνοειται η ενημερωση…

Της Έκδοσης

Μία ενδιαφέρουσα συζήτηση είχαμε προσφάτως με νεαρότερους συμπολίτες μας, μαθητές του Δημοτικού σε σχέση με την επιστροφή τους στο σχολείο.

Τα συμπεράσματα που εμείς βγάλαμε από την συζήτηση αφορούν πρωτίστως στην αβεβαιότητα σχετικά με την ημερομηνία επιστροφής τους στις σχολικές αίθουσες και δευτερευόντως η άγνοια για τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτωνως προς την χρήση μάσκας και τα λοιπά ατομικά μέτρα προστασίας.

Ειδικότερα για το τελευταίο ρωτήσαμε σχετικά με το πώς βλέπουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας τις ώρες παραμονής τους στο σχολείο και η πλειοψηφία των απαντήσεων που λάβαμε αφορούσε στην δυσκολία στην αναπνοή –όπου κάποιοι μας είπαν ότι θα την κατεβάζουν στα «κλεφτά» για λίγο για να αναπνέουν– και στην άγνοια του τρόπου χρήσης της ευρύτερα.

Κοινό συμπέρασμα των συμπαρισταμένων στην συζήτηση πάντως η έλλειψη ενημέρωσης, γεγονός που βέβαια έχει επισημανθεί πολλάκις στους διαδικτυακούς διαλόγους που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα από γονείς, εκπαιδευτικούς και λοιπούς «εμπλεκομένους» στην νέα αυτή σχολική πραγματικότητα και χρήζει άμεσης «αντιμετώπισης», αν μη τι άλλο για την ορθή λειτουργία των σχολείων και την επίτευξη του βασικού στόχου των μέτρων αυτών, ήτοι την προφύλαξη παιδιών και εκπαιδευτικού προσωπικού από τον κορωνοϊό.

Γιατί μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με παιδιά και δη μικρής ηλικίας που ναι μεν «ρουφούν σαν σφουγγάρια» την πληροφορία, αλλά μέχρι στιγμής η πληροφορία αγνοείται. Τουλάχιστον σε επίπεδο οργανωμένο και συλλογικό που η πολιτεία οφείλει να προσφέρει σε επίπεδο «παιδέματος» του μυαλού των παιδιών. Διότι μπορεί να εξαγγέλθηκαν βίντεο και λοιπές ενημερώσεις των παιδιών επί της αναγκαιότητας της χρήσης μάσκας και του τρόπου  χρήσης της αλλά στην πραγματικότητα ουδεμία πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε δει, τόσο εμείς, πόσω δε μάλλον οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές.

Και όλα αυτά δέκα ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τουλάχιστον σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.