Αυτο το Υπουργειο, ποιος θα το παρει;

Της Έκδοσης

Με την πτώση των κρουσμάτων, ξεκίνησε πάλι η παραφιλολογία περί ανασχηματισμών, η οποία, να σας θυμίσουμε, φοριούνταν πολύ στα τέλη του καλοκαιριού και τις αρχές του φθινοπώρου. Και όταν δεν υπάρχουν σενάρια ανασχηματισμού, υπάρχουν σενάρια εκλογών, έτσι για να μην βαριόμαστε. Η δίμηνη πλέον καραντίνα έβαλε κάπως στον «πάγο» τα σενάρια, όμως φαίνεται πως με το νέο χρόνο, κάποιοι θέλουν ο Άγιος Βασίλης να τους φέρει υπουργικό θώκο.

Για εκλογές δεν είπε κανείς ακόμα, αλλά αν περάσουν οι μέρες, όλο και θα αρχίσουν τα δημοσιεύματα (αν και παραδόξως, σε αντίθεση με άλλες περιόδους, ξορκίζει, παρά ζητά, η αντιπολίτευση, κόμματα της οποίας θα πρέπει να κάνουν και τις δικές τους εσωκομματικές διαδικασίες σύντομα).

Επιστρέφοντας όμως στον ανασχηματισμό, δεν γνωρίζουμε αν όντως υπάρχουν σκέψεις, ή οι διακαείς πόθοι κάποιων, πάνε να δημιουργήσουν κάτι εκ του μη όντος.

Η αλήθεια είναι άλλωστε πως είναι πολλές οι «χρυσές εφεδρείες» που θεωρούν πως δεν έχουν αξιοποιηθεί όπως θα τους άξιζε, και περιμένουν διακαώς να δείξουν (ή σε κάποιες περιπτώσεις να ξαναδείξουν) τι αξίζουν.

Άλλωστε είναι γνωστό πως οι ανασχηματισμοί, όχι μόνο στη χώρα μας, μπορούν να λειτουργήσουν σαν «φυγή προς τα εμπρός», δείχνοντας αλλαγή πορείας, διορθώσεις λαθών, επιστροφή στις αρχές, και όλα όσα λένε οι κυβερνώντες μετά από αυτή (και ομολογία αποτυχίας, άτολμες κινήσεις, μετακινήσεις στελεχών και άλλα που θα πει η αντιπολίτευση).

Στην πραγματικότητα, ακόμα και αν ο ανασχηματισμός είναι ριζικός, δεν θα αλλάξουν ουσιαστικά τα πράγματα, μιας και το σύστημα κυβέρνησης πλέον κινείται πάρα πολύ γύρω από τον εκάστοτε πρωθυπουργό, με το στενό πρωθυπουργικό γραφείο (και την ανεπίσημη ομάδα) να επηρεάζει πολύ περισσότερο την πολιτική κατεύθυνση από ό,τι οι διάφοροι υπουργοί.

Αλλά δεν πειράζει, δεν γίνονται και πολλά πράγματα τώρα με τον κορωνοϊό, θα έχουμε κάτι να συζητάμε για μερικές μέρες (όπως πόσο μεγάλη είναι η αδικία που δεν υπουργοποιήθηκε ο ένας ή ο άλλος). 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.