Αφου τα «μετρα» δεν επεισαν ερχεται τωρα η νομοθετικη παρεμβαση

Της Έκδοσης

Δεν ξέρουμε αν είναι ανικανότητα, εθισμός στην επικοινωνιακή διαχείριση των πραγμάτων ή αλαζονεία αλλά σίγουρα η εξαγγελία από το βήμα της βουλής του αρμόδιου για θέματα αθλητισμού αναπληρωτή υπουργού, Γιάννη Βρούτση, περί νομοθετικής παρέμβασης για την αποτροπή της οπαδικής βίας μετά από τόσα θύματα, τόσες εξαγγελίες και τόσες μεγαλοστομίες, μάλλον επιτείνει την οργή παρά ικανοποιεί τα αιτήματα περί εξάλειψης του φαινομένου.

«Καταβάλλουμε μια προσπάθεια από τον Σεπτέμβριο και μετά» είπε ο υπουργός και συνέχισε «διαπίστωσα ότι πραγματικά υπήρχε κενό και στις κάμερες. Η νομοθεσία, που ακούω πολλούς συναδέλφους να λένε ότι υπήρχε και για τις κάμερες και για την ταυτοπροσωπία, θέλω να σας πω ότι δεν υπήρχε. Η νομοθεσία για τις κάμερες καταργείται πλήρως, ήταν ανεπαρκής, πλημμελής, δεν μπορούσε να λειτουργήσει και γι’ αυτό δεν υπήρχαν κάμερες στον βαθμό που θα έπρεπε για να υπάρχει ηλεκτρονική εποπτεία» είπε ο Γιάννης Βρούτσης και ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία: «Έρχεται ένα σύγχρονο πλαίσιο, με νομοθετική διάταξη, το επόμενο διάστημα. Λυπάμαι που το λέω, ο νομοθέτης τότε ήθελε να κάνει κάτι με τις κάμερες. Δεν τα κατάφερε, γι’ αυτό και δεν λειτούργησε το σύστημα».

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί αναφέρθηκε και στο κρίσιμο ζήτημα της ταυτοπροσωπίας. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Αναγνωρίζω στον κ. Κοντονή την καλή του πρόθεση. Θέσπισε, τότε, την κάρτα του φιλάθλου. Δεν πέτυχε. Ήταν ατελέσφορη. Δεν μπορούσε να λειτουργήσει, δεν μπορούσε να υλοποιηθεί. Η πρόθεσή του ήταν αγνή, στη σωστή κατεύθυνση και καλή. Ήταν όμως ατελέσφορο. Καταργείται όλη η νομοθεσία. Σκεφτείτε ότι στον νόμο Κοντονή είχαμε 17 αναβολές και παραπομπές στο μέλλον για την υλοποίηση του νόμου. Δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ. Καταργείται όλη η νομοθεσία. Φέρνουμε νέα νομοθεσία. Για την ταυτοπροσωπία, πλέον μας βοηθάει η τεχνολογία. Θα το δείτε, στο νομοσχέδιο που έρχεται θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα, μετά από δεκαετίες. Θα ξέρουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στο γήπεδο, με ανάλυση, όνομα, επίθετο και θέση που κάθεται».

Τραγικές διαπιστώσεις μετά από τόσα θύματα. Και κυρίως αντανακλαστικά «χελώνας» και ανερυθρίαστες ομολογίες που στοιχίζουν ζωές…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.