Εμειναν Ροδοπη οι μαθητες του Διαπολιτισμικου Σχολειου Ιασμου

Σχεδιάζοντας την ημερήσια εκπαιδευτική τους εκδρομή, λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τις θερινές διακοπές, οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου επέλεξαν να μείνουν Ροδόπη αυτή τη φορά και όπως φάνηκε καθόλου δεν το μετάνιωσαν. Μιας και η ξενάγηση, που είχαν στα ιστορικά μνημεία της περιοχής μας, ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και ενθουσίασαν τους μικρούς μαθητές.

Ξενάγηση στο ιστορικό μνημείο του Οχυρού Νυμφαίας

Συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους και από το διευθυντή του σχολείου, κ. Στέργιο Στούρο, οι μαθητές όλων των τάξεων του Διαπολιτισμικού Ιάσμου είχαν την ευκαιρία χθες να γνωρίσουν τις ομορφιές της καταπράσινης Νυμφαίας και να καταλήξουν στο ομώνυμο οχυρό. Κλιμάκιο του Φυλακίου του Οχυρού Νυμφαίας ανέλαβε να τους ξεναγήσει στο ιστορικό μνημείο και να τους ενημερώσει διεξοδικά για τα γεγονότα της ιστορικής μάχης του 1941, μιας ηρωικής μάχης που κατέταξε το Οχυρό της Νυμφαίας στα κορυφαία σύμβολα του αγώνα των ελλήνων για ελευθερία στη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας.

Γνωρίζοντας τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, μέσα από τα εκθέματα του Στρατιωτικού Μουσείου

Ακολούθως οι μαθητές του Διαπολιτισμικού Σχολείου Ιάσμου επισκέφτηκαν το Στρατιωτικό Μουσείο Κομοτηνής και γνώρισαν από κοντά τον πλούτο των εκθεμάτων, που φιλοξένεί. Κατά την ξενάγηση που είχαν από το προσωπικό του Μουσείου, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους πρωταγωνιστές και τα γεγονότα που στιγμάτισαν τους τελευταίους δυο αιώνες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, να γνωρίσουν και να θαυμάσουν τα εκθέματα όπως οπλισμός, στολές και κειμήλια από το 1821 μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι έμειναν οι μαθητές από τα εκθέματα, που φιλοξενούνται στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, για την ακρίβεια με τα ιστορικά οχήματα, τα πυροβόλα και τα άρματα μάχης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά κόρον οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου επέλεγαν πιο μακρινούς προορισμούς για τις σχολικές τους εκδρομές, σε γειτονικούς νομούς ή ως τα όρια της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Φέτος όμως τα δεδομένα άλλαξαν-σε ένα βαθμό και η οικονομική στενότητα των γονέων καθόρισαν τις επιλογές- και οι μαθητές περιορίστηκαν να εκδράμουν προς έναν πιο κοντινό προορισμό, έναν προορισμό όμως με μνημεία και τοποθεσίες που δεν έχουν να ζηλεύουν σε τίποτα τους αντίστοιχους άλλων περιοχών.

Επίσκεψη στη Μαρώνεια και στο Αρχοντικό Ταβανιώτη

Η συνέχεια του προγράμματος της εκδρομής περιλάμβανε επίσκεψη του σχολείου στον Αρχαιολογικό χώρο και στις πέτρινες κατασκηνώσεις της Μαρώνειας, όπως επίσης και στο Αρχοντικό Ταβανιώτη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.