Αναδρομη στα μαθητικα τους χρονια εκαναν αποφοιτοι του 3ου Δημοτικου Σχολειου Κομοτηνης

Σκοπός του Συλλόγου Αποφοίτων η διάσωση και ανάδειξη του αρχειακού υλικού που αφορά την ιστορία του σχολείου

Τις πόρτες του άνοιξε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής σε μια εκδήλωση καλωσορίσματος του νεοσύστατου Συλλόγου αποφοίτων και φίλων.

Απόφοιτοι και φίλοι του 3ου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους τους σχολείου και στην πορεία  να συζητήσουν με παλιούς και νέους ανακαλώντας μνήμες από τα μαθητικά τους χρόνια.

Όπως εξήγησε οΔιευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων κ. Γεώργιος Γούλας «ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε φέτος και έχει ως σκοπό  την διάσωση και ανάδειξη του υλικού που αφορά την ιστορία του 3ου από το 1928 που ξεκίνησε να λειτουργεί  μέχρι σήμερα. Σκοπός μας είναι να σώσουμε στην ιστορική μνήμη. Ό,τι μπορούμε από αντικείμενα τα οποία υπάρχουν ήδη στην κατοχή μας αλλά και τα οποία  ζητάμε και από τα μέλη μας και τους φίλους αν το επιθυμούν να μας τα προσφέρουν».

Ο κ. Γούλας τόνισε πως «πρέπει να δείξουμε στην κοινωνία της Κομοτηνής το είδος του έργου που παράχθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Μιλάμε για παιδαγωγικό έργο μιλάμε για δράσεις του σχολείου οι οποίες είχαν πάρα πολύ θετικά αποτελέσματα στην τότε κοινωνία βοηθώντας με οποιοδήποτε τρόπο μπορούσανε τους μαθητές. Σκοπός μας λοιπόνείναι να διασώσουμε το ιστορικό υλικό και μέσω της λειτουργίας του Συλλόγου μας και να μπορέσουμε να το διαχειριστούμε με έναν τρόπο που θα το καταστήσουμε προσβάσιμο στα υπόλοιπα σχολεία, στους μαθητές και στους γονείς. Δεν θέλουμε να είναι απλά σε μια αίθουσα και να υπάρχει εκεί το υλικό και να  την κλείνουμε».Ο Διευθυντής τόνισε πως «μας ενδιαφέρει οποιοσδήποτε επιθυμεί να επισκέπτεται το σχολείο μας να γνωρίζει οτιδήποτε αφορά την ιστορία του.Πιστεύωότι και με την αρωγή του Συλλόγου Γονέων και την δική μας θα μπορέσουμε το επόμενο διάστημα να καταφέρουμε να στήσουμε το έργο όπως το θέλουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Γούλα  σκοπός του Συλλόγου  είναι οδεύοντας προς τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του σχολείου το 2027-2028,  να έχουνε ολοκληρώσει το συγκεκριμένο έργο και να έχουνε προσφέρει στην κοινωνία τη Κομοτηνής κάτι το οποίο θα μείνει στη συνέχεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.