Το #DigiAgriFood  του ΔΠΘ στην 30η Εκθεση Agrotica HELEXPO

Συμμετοχή και σε πάνελ παρουσίασης

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, επικεφαλής εταίρος του πρώτου Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα, θα δώσει το παρών μαζί με το #DigiAgriFood, στην 30η Έκθεση Agrotica HELEXPO.

Επιστημονικά υπεύθυνοι και εκπρόσωποι του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αλλά και των εταίρων του #DigiAgriFood θα βρίσκονται στο περίπτερο 2, Stand 52, ενημερώνοντας φορείς, επιχειρήσεις και αγρότες για τις δράσεις του κόμβου αλλά και για τις προσεχώς διαθέσιμες υπηρεσίες του, οι οποίες στοχεύουν στην διευκόλυνση του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού όλου του φάσματος της αλυσίδας αξίας της Αγροδιατροφής με άμεσα οφέλη για τους πολίτες, τις ΜμΕ και τον δημόσιο τομέα στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, εκπρόσωποι όλων των εταίρων του κόμβου θα συμμετέχουν στο panel με τίτλο “Ο πρώτος Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Παρουσίαση των διαθέσιμων υπηρεσιών και περιπτώσεις ωφελούμενων”. Το Panel θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός Αίθουσα B΄, από τις 14:00 έως τις 16:00.

Αναλυτικό πρόγραμμα panel 

14:00 – 15:00: Παρουσίαση των υπηρεσιών του #DigiAgriFood

15:00 – 16:00: Panel Discussion με δύο ωφελούμενους του Κόμβου #DigiAgriFood

Λίγα λόγια για την έκθεση Agrotica HELEXPO

H Agrotica είναι η μεγαλύτερη κλαδική έκθεση στον αγροτο-οικονομικό τομέα στη χώρα και µία από τις σημαντικότερες εκθεσιακές διοργανώσεις του Πρωτογενούς τομέα στην Ευρώπη. Πραγματοποιείται ανά διετία στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 1985 αποτελώντας το κομβικό σημείο συνάντησης και δικτύωσης για τον γεωργικό κλάδο και την αγροτική οικονομία.

Άρτια οργανωμένη, με πλήθος επίκαιρων εκδηλώσεων αλλά και στοχευμένο πρόγραμμα φιλοξενούμενων αγοραστών (hosted buyers), η Agrotica προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο το φάσμα της αγροτικής επιχειρηματικότητας που θέλουν να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις στον κλάδο, αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες που εφαρμόζονται παγκοσμίως. Όλοι οι τομείς της γεωργίας, τα προϊόντα, οι υπηρεσίες, οι παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις, η καινοτομία και η πιο σύγχρονη αγροτική τεχνολογία συναντώνται στην έκθεση.

Η Agrotica του 2024 αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον αγροτικό κλάδο στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ με τη διεθνή της ακτινοβολία θα συμβάλλει ουσιαστικά στο «άνοιγμα» νέων αγορών για την ελληνική αγροτική παραγωγή. Η δυναμική του πρωτογενούς τομέα, που αντεπεξήλθε των προκλήσεων της πανδημίας, τα Σχέδια Βελτίωσης που αλλάζουν το «πρόσωπο» της γεωργίας και οι τελευταίες καινοτομίες στο αγροτικό πεδίο θα αποτελέσουν το επίκεντρο της Έκθεσης.

Info

Θα βρείτε το #DigiAgriFood, στο περίπτερο 2, Stand 52 από τις 10:00 έως τις 19:00 (Σάββατο 10:00 – 20:00) καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.