Συλλογο Αποφοιτων θελει να δημιουργησει το Τμημα Ιστοριας και Εθνολογιας του ΔΠΘ

Απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους αποφοίτους του

Πρόσκληση στους αποφοίτους του απευθύνει το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ για τη δημιουργία Συλλόγου Αποφοίτων. «Στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της διάχυσης της γνώσης, το τμήμα μας επιδιώκει να έλθει σε επαφή με τους αποφοίτους του. Θα θέλαμε να σας καλέσουμε να γίνετε μέλη του συλλόγου αποφοίτων που σχεδιάζουμε να συγκροτήσουμε» αναφέρει το προσκλητήριο που υπογράφουν οι καθηγήτριες και ο καθηγητής του Τμήματος κ.κ. Βασιλική Κράββα, Αθηνά Συριάτου και Andrew Farrington και συμπληρώνουν «την τελευταία δεκαετία το τμήμα διοργανώνει συνέδρια, ημερίδες και ομιλίες ανοιχτά στο κοινό της Κομοτηνής και επιδιώκει να γίνει ένας δυναμικός πολιτιστικός παράγοντας στην ζωή της πόλης με θέματα που αφορούν την τοπική, ελληνική και παγκόσμια ιστορία καθώς και την λαογραφία και την κοινωνική ανθρωπολογία. Με αφορμή την πρόσφατη πανδημία πολλές από αυτές τις δράσεις διεξάγονται διαδικτυακά με μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Οι τρεις καθηγητές εξηγούν πως «η δημιουργία ενός συλλόγου αποφοίτων του Τμήματος θα αποκαθιστούσε την επικοινωνία σας με το πανεπιστήμιο και την γνώση που ως απόφοιτοι του τμήματός μας ξέρετε καλά πως δεν τελειώνει απλά με το πτυχίο. Γι αυτό θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε για τις δικές σας δραστηριότητες, και τους τρόπους με τους οποίους οι σπουδές σας σας βοήθησαν στην επαγγελματική αποκατάσταση ή την προσωπική σας εξέλιξη».  

Παράλληλα καταθέτουν την ελπίδα τους πως «ο σύλλογος αποφοίτων θα μας συσπειρώσει, θα μας ενώσει και πάλι, θα είναι ένα σημείο αναφοράς και μια πηγή πληροφόρησης για τις συνεχιζόμενες επιστημονικές δράσεις του τμήματος που είναι πολυσχιδείς και πολύπλευρες και πρωτοπόρες και ταυτόχρονα θα γίνουμε κοινωνοί της επαγγελματικής σας πορείας και της αξιοποίησης των εφοδίων που σας δώσαμε».

«Τα μέλη ενός τέτοιου συλλόγου δεν θα ήταν μόνο οι “επίσημοι” καλεσμένοι μας στις παραπάνω δράσεις αλλά και, γιατί όχι, οργανωτές νέων πολιτισμικών εκδηλώσεων σχετικά με θέματα που πραγματεύεστε. Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα αυτό» επισημαίνουν κλείνοντας.

Info

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να γίνουν μέλη του Συλλόγου θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScDEpu6EshYKaIh93lHSvKOvnmkieqVwC_o8djliGQkgUGU8Q/viewform

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.