«Πρεμιερα» για το colloquium Γλωσσολογιας του ΤΕΦ ΔΠΘ με την Αναστασια Γιαννακιδου

Διάλεξη με θέμα «Η επιστημολογία των ερωτήσεων» την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου

Η Ειδίκευση Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας διοργανώνει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 επιστημονικό colloquium, το οποίο φιλοδοξεί να αναδείξει πτυχές της μελέτης της γλώσσας αποτελώντας ένα δημιουργικό πλαίσιο για ανταλλαγή γόνιμων επιστημονικών απόψεων.

Το colloquium θα διεξάγεται μέσω zoom μία φορά το μήνα (ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30-20.00). Θα συμμετέχουν σε αυτό διακεκριμένοι Γλωσσολόγοι από την Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Η πρώτη ομιλήτρια θα είναι η καθηγήτρια Γλωσσολογίας Αναστασία Γιαννακίδου (University of Chicago), η οποία θα μιλήσει για το θέμα «Η επιστημολογία των ερωτήσεων» την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 18:30.

Σύντομο βιογραφικό

Η κ. Αναστασία Γιαννακίδου είναι καθηγήτρια γλωσσολογίας στο τμήμα Γλωσσολογίας του University of Chicago. Επίσης διατελεί Πρόεδρος και διευθύντρια του Center of Hellenic Studies του University of Chicago. Επιπρόσθετα είναι συνεργάτης του Institut Jean Nicod, Ecole Normale Superieure στο Paris, και του Bilingualism Research Lab του University of Illinois at Chicago. Έχει λάβει τη διδακτορική της διατριβή με τίτλο «The landscape of polarity items» από το University of Groningen, η οποία δημοσιευθεί και έχει λάβει το βραβείο Dissertation Award (Dissertatieprijs) από την ολλανδική γλωσσολογική εταιρία (Linguistics Association of the Netherlands) ως την καλύτερη διατριβή του κλάδου της γλωσσολογίας του έτους 1998. Επίσης, έχει λάβει πληθώρα βραβείων και διακρίσεων από σημαντικά ιδρύματα όπως Deutsche Forschungsgemeinschaft και το National Institutes of Health. Έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε πληθώρα περιοδικών διεθνούς κύρους σχετικά με θέματα που αφορούν στους τομείς της Σημασιολογίας, της Σύνταξης, αλλά και του διεπιπέδου Σύνταξης-Σημασιολογίας, καθώς και της διγλωσσίας (γλώσσες πολιτισμικής κληρονομιάς, μ.ά.).

Info

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης της εκδήλωσης είναι ο παρακάτω και θα παραμείνει σταθερός για όλες τις διαλέξεις.
https://us06web.zoom.us/j/83892116240?pwd=OGFidThXV29wbW5TY29wMDMrdFRVdz09
Meeting ID: 838 9211 6240
Passcode: 440992

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.