Παρεμβαση της Αστυνομιας στην καταληψη της Νομικης Κομοτηνης

Προσαγωγές και βιαιοπραγίες καταγγέλλουν οι φοιτητές

Επέμβαση από αστυνομικές δυνάμεις στην Νομική Κομοτηνής η οποία από το πρωί τελούσε υπό κατάληψη έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο μετά τις 4.

Τρεις τουλάχιστον κλούβες των ΜΑΤ βρέθηκαν στον χώρο, μπαίνοντας στην Νομική και απομακρύνοντας άτομα που βρισκόταν μέσα στο κτίριο, αποχωρώντας όμως στη συνέχεια.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν τουλάχιστον 15 προσαγωγές φοιτητών και βιαιοπραγίες από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως τόνισε ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της Πανσπουδαστικής κ. Μπαλαντίνος Γεώργιος.

Η συνέχεια δόθηκε έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής όπου φοιτητές και πολίτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης στους προσαχθέντες, απαιτώντας την απελευθέρωσή τους.

Αστυνομικοί σχημάτισαν κλοιό και απέκλεισαν την κυκλοφορία επί της οδού Δημοκρατίας, αποτρέποντας τους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ κ. Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Θοδωρής Χιώνης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Δημήτρης Ερελιάδης και ο Δικηγόρος κ. Γιώργος Κυμπαρίδης, ο καθηγητής Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου της Νομικής του ΔΠΘ κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.