Ολοκληρωθηκε η αποκατασταση του αμφιθεατρου της Παλιας Νομικης

Θα επιστρέψει στη φοιτητική κοινότητα άμεσα, ενώ απομένουν οι εργασίες για την ανακαίνιση του εξωτερικού κομματιού του κτιρίου

Επιστρέφει στους φοιτητές, μετά από πολύμηνες εργασίες για την αποκατάστασή του, το αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής. Το κτίριο ανακαινίστηκε ολικά, από την οροφή μέχρι τα πατώματα.

Να θυμίσουμε πως το αμφιθέατρο αντιμετώπιζε, πριν σταματήσει τη λειτουργία του, πάρα πολλά λειτουργικά προβλήματα, ενώ το Νοέμβριο του 2019 ένα κομμάτι είχε αποκολληθεί από την οροφή και είχε πέσει εντός του αμφιθεάτρου, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Το πανεπιστήμιο ξεκίνησε τις εργασίες για την επισκευή και αποκατάσταση του αμφιθεάτρου, όμως με την έλευση της πανδημίας αυτές καθυστέρησαν σημαντικά, και τελικά το κτίριο παραδόθηκε την Παρασκευή, για να ξεκινήσει τη λειτουργία του αύριο Κυριακή.

Συνολική ανακατασκευή του αμφιθεάτρου

Όπως τόνισε ο Αντιπρύτανης κ. Φώτης Μάρης, μετά από εκτεταμένες εργασίες, παραδίνουν στην φοιτητική κοινότητα το αμφιθέατρο.

Σε αυτό λοιπόν  έγινε ολική ανακατασκευή δαπέδων, χρωματισμοί, φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης LED, αλλά και συνολικά κατασκευάστηκε νέα ψευδοροφή, αντικαθιστώντας την παλιά που είχε δημιουργήσει το προαναφερθέν πρόβλημα..

Στο αμφιθέατρο τοποθετήθηκαν νέα καθίσματα με αναλόγιο, ενώ τοποθετήθηκε καινούριο πλαστικό δάπεδο, σε διαδρόμους, χώρους των καθισμάτων και σκαλοπάτια. Την ίδια ώρα έγινε ολική συντήρηση της εξέδρας, με αντικατάσταση των κομματιών που είχαν παλιώσει, και κρατώντας όσα δεν είχαν πρόβλημα.

Αποκατάσταση με πολλές εργασίες

Η μόνη εκκρεμότητα που έχει απομείνει στη αίθουσα, σημείωσε, είναι οι τουαλέτες, με τον κ. Μάρη να σημειώνει πως θα περιμένουν να ολοκληρωθεί το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης όλης της Παλιάς Νομικής, που προκηρύχθηκε πρόσφατα, και περιλαμβάνει θερμομόνωση, ηχομόνωση και υγρομόνωση σε όλες τις ταράτσες, καθώς και αλλαγές κουφωμάτων.

Με ξεχωριστή εργολαβία θα γίνει επισκευή των εξωτερικών πορτών, κάποια δάπεδα, και τις τουαλέτες, που έχουν μείνει οι παλιές.

Πρόθεσή της διοίκησης του Πανεπιστημίου είναι να γίνει εκ βάθρων ανακατασκευή σε αυτές, αλλά σταδιακά, όπως κάνουν και σε άλλα κτίρια του ΔΠΘ, ώστε να καλύπτουν και ΑμεΑ.

«Η αποκατάσταση είχε πολύ δουλειά, και αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα στο χώρο» σημείωσε ο κ. Μάρης που απέδωσε τις καθυστερήσεις, στην αποξήλωση της παλιάς εξέδρας, όπου εντοπίστηκαν από κάτω κομμάτια αμιάντου, τα οποία έπρεπε να απομακρυνθούν με συγκεκριμένη χρονοβόρα διαδικασία.

Ο κ. Μάρης ευχαρίστησε τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του ΔΠΘ για την συστηματική τους δουλειά, η οποία σε συνδυασμό με την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος θα βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες εκπαίδευσης και έρευνας των Τμημάτων, αλλά και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την δική τους συμβολή στο θέμα της αφαίρεσης του αμιάντου, αλλά και τον συνάδερφο του κ. Χαράλαμπο Τσαϊρίδη.

«Ελπίζω οι φοιτητές μας οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν την περίοδο των εργασιών κάνοντας μάθημα σε άλλους χώρους, να σεβαστούν το χώρο και την προσπάθεια όλων μας» κατέληξε, ευχόμενος καλά μαθήματα και εκδηλώσεις στην αίθουσα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.