Ο διακεκριμενος Καθηγητης Brian Joseph στο Colloquium Γλωσσολογιας του ΤΕΦ ΔΠΘ

Ομιλία με θέμα «Προς μια τυπολογία γλωσσικών δανείων-Μαθήματα από τα Βαλκάνια»

Τον Καθηγητή Brian Joseph (The Ohio State University, ΗΠΑ), θα φιλοξενήσει στο πλαίσιο του Colloquium της, η Ειδίκευση Γλωσσολογίας του ΤΕΦ ΔΠΘ. Ο καθηγητής θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Προς μια τυπολογία γλωσσικών δανείων-Μαθήματα από τα Βαλκάνια». Η παρουσίαση συζητά τα κοινά δάνεια σε και από τις βαλκανικές γλώσσες και τον ρόλο της συνομιλίας στη διαδικασία του δανεισμού.

Προσοχή υπάρχει αλλαγή στην ώρα διεξαγωγής της ομιλίας. Έτσι, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου (17:15) στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://us06web.zoom.us/j/84294198965?pwd=YXNDZ2k3V0R2OTU2dVJsbWx5STg4Zz09

Meeting ID: 842 9419 8965

Passcode: 634438

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

Ο Brian Joseph είναι διακεκριμένος Καθηγητής Γλωσσολογίας με ειδίκευση στην Ιστορική Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο (The Ohio State University, ΗΠΑ).  Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη διαχρονική και συγχρονική μελέτη των γλωσσών, όπως η ελληνική, η αλβανική και σλαβικές γλώσσες, μεταξύ άλλων. Εξελέγη μέλος της Αμερικανικής Φιλοσοφικής Εταιρείας το 2019. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Linguistic Society of America το 2018 και σήμερα είναι Πρόεδρος του οργανισμού. Ενώ υπήρξε και Πρόεδρος της Βορειοαμερικανικής Ένωσης για την Ιστορία των Γλωσσικών Επιστημών. Διαθέτει έναν εντυπωσιακό αριθμό δημοσιεύσεων. Πιο συγκεκριμένα έχει συγγράψει 37 βιβλία είτε ως κύριος συγγραφέας, είτε ως συν-συγγραφέας και 338 άρθρα σε διεθνή περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Επιπρόσθετα, είναι επιμελητής του περιοδικού Journal of Greek Linguistics, αλλά και μέλος συντακτικών επιτροπών σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.