Μνημονιο συνεργασιας μεταξυ του Τμηματος Μηχανικων Περιβαλλοντος ΔΠΘ και της ΔΕΠΑ Διεθνων Εργων

Στόχος η ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας

Μνημόνιο Συνεργασίας με το Εργαστήριο Διαχείρισης και Τεχνολογίας Υγρών Αποβλήτων του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου υπέγραψε η ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων.

Στόχος είναι η ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και καυσίμων καθώς και την εφαρμογή αυτών σε ενεργειακές υποδομές.

Με την υπογραφή του Μνημονίου η ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων επενδύει στην απόκτηση της απαιτούμενης τεχνογνωσίας για την επίτευξη των ενεργειακών στόχων και τη σταδιακή απεξάρτηση της Ελλάδας από ρυπογόνες μορφές ενέργειας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, τόνισε πως: «Η ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων έχει ως στρατηγικό στόχο να συμβάλει στην εθνική και ευρωπαϊκή προσπάθεια για καθαρές μορφές ενέργειας. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράψαμε το παρόν Μνημόνιο Συνεργασίας με το Εργαστήριο Διαχείρισης και Τεχνολογίας Υγρών Αποβλήτων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Είμαστε περήφανοι για αυτή τη νέα συνέργεια, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας στον νέο και ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα των ανανεώσιμών καυσίμων όπως το υδρογόνο. Πιστεύουμε πως τέτοιου είδους συνεργασίες, και ειδικά με πρωτοβουλία των εταιρειών που είναι σε θέση να εφαρμόσουν τις καινοτομίες τις οποίες αναπτύσσουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αποτελούν προϋπόθεση για την έγκαιρη μετάβαση σε μία οικονομία απαλλαγμένη από τις εκπομπές του θερμοκηπίου».

Ο διευθυντής του Εργαστηρίου Διαχείρισης και Τεχνολογίας Υγρών Αποβλήτων του ΔΠΘ, Καθηγητής κ. Παράσχος Μελίδης, δήλωσε ότι: «Με τη συνεργασία αυτή επιχειρείται στην πράξη η αλληλεπίδραση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με την ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων, στοχεύοντας στην αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και της επιστημονικής γνώσης για τον ενεργειακό μετασχηματισμό και την ενεργειακή μετάβαση της ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων προς άλλες αειφόρες μορφές ενέργειας. Η συνεργασία αυτή μεταξύ του Εργαστηρίου Διαχείρισης και Τεχνολογίας Υγρών Αποβλήτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και της ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων στοχεύει στην εξεύρεση και υιοθέτηση τεχνολογικών λύσεων για την προώθηση ανανεώσιμων καυσίμων/μορφών ενέργειας, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στον τομέα αυτό».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.