Με τον Γ.Γ. Αθλητισμου συναντηθηκαν οι Κοσμητορες των ΣΕΦΑΑ της χωρας

Ελένη Δούδα, Κοσμήτορας ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ: «Θα έχουμε συνεχείς συναντήσεις όλη τη χρονιά, ώστε να μπορεί να μπει ένα πλαίσιο, στη συνεργασία των πανεπιστημίων και της Γενικής Γραμματείας»

Ευρεία συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργου Μαυρωτά, στην οποία συμμετείχαν οι Κοσμήτορες των Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού κκ Νικόλαος Γελαδάς, Κοσμήτορας ΣΕΦΑΑ ΕΚΠΑ, Κοσμάς Χριστούλας, Κοσμήτορας ΣΕΦΑΑ ΑΠΘ, Αθανάσιος Παπαϊωάννου, Κοσμήτορας ΣΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η κ. Ελένη Δούδα, Κοσμήτορας ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ, ο κ. Παναγιώτης Αλεξόπουλος, Κοσμήτορας του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη κ. Γιώργος Πίγκος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Άθλησης για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού, Επιστημονικής Υποστήριξης και Διεθνών Σχέσεων και η κα Κωνσταντίνα Μαρινάκου, Προϊσταμένη του Τμήματος Αθλητικής Επιστημονικής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης.
 
Η συνάντηση περιελάμβανε ευρεία θεματολογία και πραγματοποιήθηκε με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ της υπηρεσίας και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για την προαγωγή του αθλητισμού. Οι Κοσμήτορες των ΣΕΦΑΑ ανέπτυξαν αναλυτικά τις απόψεις τους σε θέματα που αφορούν τα Τμήματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού καθώς και τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων φυσικής αγωγής και συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να διευρυνθεί το πλαίσιο επιστημονικής συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τον σχεδιασμό Προγραμμάτων Δια Βίου Άθλησης αλλά και την εκπόνηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Συναντήσεις όλη τη χρονιά

Αποτιμώντας τη συνάντηση η Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ κ. Ελένη Δούδα σημείωσε ότι υπήρχε μια πάρα πολύ καλή επικοινωνία με τον κ. Μαυρωτά, θυμίζοντας ότι ο γενικός γραμματέας είναι και παλιός αθλητής, ολυμπιονίκης, έχει ευαισθητοποιηθεί και γνωρίζει πολύ καλά το θέμα του αθλητισμού και από την άλλη μεριά είναι μέλος ΔΕΠ, οπότε γνωρίζει και τη λειτουργία των ΑΕΙ. «Επομένως» εξήγησε «ήταν απόλυτα σαφής και ξεκάθαρος απέναντί μας ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας από δω και πέρα, για την καλύτερη ενίσχυση των ΤΕΦΑΑ της χώρας, όσο αφορά στην οργάνωση και γενικά τα θέματα τα οποία απασχολούν τον αθλητισμό. Ήταν μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας, όπου τέθηκαν τα γενικά θέματα τα οποία μας απασχολούν, και δεσμεύτηκε να έχουμε μια περαιτέρω συνεργασία».
 
«Ήταν μια πάρα πολύ καλή συζήτηση, σε πολύ καλό επίπεδο και ευελπιστούμε σε μια πολύ καλή συνεργασία μαζί του» συνέχισε η κ. Δούδα διευκρινίζοντας πως η εν λόγω συνάντηση ήταν μόνο η αρχή αφού «θα έχουμε συνεχείς συναντήσεις όλη τη χρονιά, ώστε να μπορεί να μπει ένα πλαίσιο, έτσι όπως θα πρέπει να μπει, στη συνεργασία των πανεπιστημίων και της Γενικής Γραμματείας.

Σε δεύτερη φάση προτάσεις και για τον αθλητικό νόμο

Παράλληλα  η ίδια επεσήμανε πως σε επόμενη συνάντηση θα καθοριστούν με μεγαλύτερη σαφήνεια τα πεδία και οι προτάσεις, ενώ εξέφρασε και την εκτίμησή της πως σε δεύτερη φάση θα ζητηθούν επίσης από τους Κοσμήτορες των ΣΕΦΑΑ της χώρας και συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με τον αθλητικό νόμο. Στο επίμαχο θέμα άλλωστε ήταν συντονισμένη η αντίδραση για σειρά διατάξεων που προωθούσε το νομοσχέδιο Βασιλειάδη και υποβάθμιζαν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των επίμαχων σχολών. «Είμαστε αρκετά έτοιμοι από πέρυσι και είμαστε ξεκάθαροι στις απόψεις μας» υπογράμμισε η κ. Δούδα για το θέμα συμπληρώνοντας πως «μόλις μας ζητηθούν θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας προκειμένου να γίνει μια αναδιάρθρωση, φαντάζομαι, των επίμαχων σημείων. Οπότε θα πρέπει εκεί να συνεργαστούμε ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το καλό και των αποφοίτων και γενικά του αθλητισμού». «Δεν είναι κλαδικό ή συνδικαλιστικό θέμα», διευκρίνισε, εξηγώντας πως «είναι θέμα ακαδημαϊκό».«Ο Γενικός Γραμματέας είναι πολύ ευαισθητοποιημένος στο θέμα και θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία» τόνισε κλείνοντας.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.