Ημερα Καριερας στο Τμημα Οικονομικων Επιστημων

Στενότερη επαφή των αποφοίτων του με την αγορά εργασίας θέλει το Τμήμα

Το πρώτο βήμα για την στενότερη επαφή των αποφοίτων του με την αγορά εργασίας έκανε το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΔΠΘ το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου, διοργανώνοντας την πρώτη του «Ημέρα Καριέρας» στις εγκαταστάσεις του.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η πρόσβαση και η διασύνδεση των τελειόφοιτων και μεταπτυχιακών φοιτητών/τριων με την αγορά εργασίας δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με φορείς στους οποίους θα επιθυμούσαν να εργαστούν, να γνωρίσουν την πιθανή ανταπόκριση της αγοράς σε σχέση με τα προσόντα τους, να αποκτήσουν βιωματική εμπειρία συνέντευξης, αναβαθμίζοντας τις δεξιότητές που απαιτούνται για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας και να αναπτύξουν ένα επαγγελματικό δίκτυο, το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν σε μελλοντικές αναζητήσεις εργασίας.

Και ενώ η πρώτη προσπάθεια ξεκίνησε κάπως δειλά, με την συμμετοχή τριών επιχειρήσεων από τη Θράκη, την εταιρεία Πικ Νικ από την Ορεστιάδα, τους Μύλους Κομοτηνής και τα Αχαϊκά Πλαστικά, στόχος του Τμήματος είναι, σύμφωνα με τον υπεύθυνο διοργάνωσης Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Θεόδωρο Κουτρούκη, να συνεχίσει να πραγματοποιεί τις ημέρες καριέρας, κάνοντας τις μεγαλύτερες και καλύτερες κάθε χρόνο ώστε να αποτελέσουν κομμάτι της επαφής του τμήματος με την ευρύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή μας.

Όπως τόνισε, θέλησαν να μην περιγράψουν απλώς μια ακαδημαϊκή παρουσίαση, αλλά κάλεσαν στελέχη που βρίσκονται σήμερα σε διευθυντικές θέσεις, για να τους πούνε τα μυστικά της πρόσβασης στην αγορά εργασίας, αλλά και να κάνουν συνεντεύξεις με τους φοιτητές που θα φέρουν το βιογραφικό, για να εντοπίσουν τυχόν ελλείψεις που χρειάζεται να διορθώσουν.

Αυτή η προσπάθεια, τόνισε, αποτελεί ένα άνοιγμα του Τμήματος στην κοινωνία, την οικονομία και την αγορά εργασίας, και ενδεχομένως φοιτητές τους θα μπορέσουν να απασχοληθούν στο μέλλον αρχικά σε πρακτική, ή ακόμα και στη συνέχεια για καριέρα.

Το Τμήμα έχει μια ιστορία πάνω από 20 χρόνια, και προσπαθεί να εμπεδώσει τους δεσμούς του με τις επιχειρήσεις της περιοχής, και πάντα προσπαθούν να υπάρχει αμοιβαία ωφέλεια, τόσο με την πρακτική των φοιτητών τους, όσο και να συνεργαστούν με την ακαδημαϊκή κοινότητα προσφέροντας καινοτομία και τεχνογνωσία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.