Η ΚΝΕ Ροδοπης για το σχεδιο Κεραμεως – Χρυσοχοιδη για τη φυλαξη των Πανεπιστημιων

«Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, βρήκε ευκαιρία να προωθήσει σχέδια χρόνων, που στόχο έχουν να φιμώσουν κάθε φωνή συλλογικής διεκδίκησης και δράσης»

Την αντίδρασή της στις κινήσεις τηςκυβέρνησης για την ενίσχυση της ασφάλειας στα πανεπιστήμια εκφράζει με ανακοίνωσή της η Τ.Ο Ροδόπης της ΚΝΕ. Όπωςισχυρίζεται πρόκειται για σχεδιασμούς που μόνο κατ’ επίφαση ενισχύουν την ασφάλεια των ΑΕΙενώ στην πραγματικότητα στόχο έχουν την φίμωση των διαφορετικών φωνών στο πανεπιστήμιο.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΤΟ Ροδόπηςτης ΚΝΕ αναφέρεται και σε ελλείψεις που παρατηρούνται στον τομέα της φοιτητικής μέριμνας, όπως είναι η ανυπαρξία θέρμανσης στις Εστίες της Κομοτηνής και οι καθυστερήσεις στην παράδοση των συγγραμμάτων, ένα μήνα πριν την εξεταστική.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει όπως παρακάτω:

«Το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας της κυβέρνησηςσυνεχίζεται! Την ώρα που τα Πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά σχεδόν ένα χρόνο, η κυβέρνηση, αντί να ασχοληθεί μετο πώς θα επιστρέψουν με ασφάλεια οι φοιτητές στα αμφιθέατρα, συνεχίζει να προκαλεί, σχεδιάζοντας πως θα βάλει δυνάμεις της αστυνομίας, κάρτες εισόδου και κάμερες στα Πανεπιστήμια, δίνοντας 30 εκ. ευρώ!

Το να σχολιάσει κανείς, ότι για καθηγητές, βιβλία, υποδομές, δεν δίνει“σάλιο”, αλλά δίνει εκατομμύρια για να εξασφαλίσει σιγή νεκροταφείου μέσα και έξω από τα Πανεπιστήμια, περισσεύει! Επιβεβαιώνει πως είναι πολιτική επιλογή τα Πανεπιστήμια να έχουν “βαρέσει κανόνι” όλο αυτό το διάστημα.

Στην πόλη μας την Κομοτηνή όπως και σε άλλες πόλεις πουδιαθέτουν φοιτητικές εστίες, η κατάσταση και σε αυτές είναι τραγική. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στα τέλη Σεπτέμβρη οι εστιακοί έμειναν για περίπου ένα μήνα χωρίς ζεστό νερό, ενώ τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές εξακολουθείνα μην έχει ανοίξει η θέρμανση! Μάλιστα μόλις ρωτήθηκε ο υπεύθυνος στις Εστίες πότε θα ανοίξει η θέρμανση, οιφοιτητές πήραν ως απάντηση ότι «δεν θα ανάψει η θέρμανση, διότι θα είναι σπατάλη για τους τριάντα οικότροφους που μένουν αυτοί την στιγμή στις εστίες». Η λύση που προτάθηκε στους φοιτητές είναι «να βολευτούν με άλλα είδηθέρμανσης», χωρίς να μπουν όμως στο κόπο να σκεφτούν εάν τα διαθέτουν. Μήπως να δώσει λοιπόν εκεί τα 30εκ. ευρώ η κυβέρνηση και συνολικότερα για να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών;

Αλήθεια, αυτή η κυβέρνηση που νοιάζεται τόσο πολύγια την “αριστεία” και την “ομαλότητα” των Πανεπιστημίων, με αυτά τα μέτρα καταστολής που ετοιμάζει θα αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στις πλάτες των φοιτητών; Αυτή είναι η λύση προς τους φοιτητές που δεν έχουν πάρει ακόμα τα συγγράμματά τους και σε ένα μήνα ξεκινούν εξεταστική;

Στόχος της είναι να “προστατέψει” την εγκληματικήπολιτική της και την επιχειρηματική δράση στα Πανεπιστήμια, να χτυπηθεί η οργανωμένη συλλογική δράση φοιτητών και εργαζομένων, που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών, της μόρφωσης και των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Τα “μέτρα φύλαξης” των Πανεπιστημίων προστίθενται στο όργιο καταστολήςκαι περιστολής δικαιωμάτων που εντείνει η κυβέρνηση. Όποιο όνομα και σύνθεση κι αν πάρει η πανεπιστημιακή αστυνομία θα αποτελεί σώμα επιβολής του νόμου, καταστολής και τρομοκρατίας της κάθε κυβέρνησης απέναντι σεόποιον διεκδικεί, αγωνίζεται, αμφισβητεί. Ήδη από δημοσιεύματα γίνεταιλόγος για αυξημένες αρμοδιότητες αυτών των σωμάτων -που συνεχώς θα ενισχύονται- και για αυστηροποίηση της ποινικής νομοθεσίας.

Η κυβέρνησηείναι βαθιά γελασμένη, αν νομίζει ότι άδραξε την ευκαιρία, εν μέσω πανδημίας, τώρα που τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά, να προωθήσει σχέδια χρόνων, που στόχο έχουν να φιμώσουν κάθε φωνή συλλογικής διεκδίκησης και δράσης στα Πανεπιστήμια. Για να μην κουράζεται, αςδώσει από τώρα τα εκατομμύρια στις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών, γιατί φοιτητές, εργαζόμενοι, καθηγητές θα της χαλάσουν για μια ακόμα φορά τα σχέδια! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.