Ελευθεροι και οι 18 προσαχθεντες απο τη Νομικη Κομοτηνης

Οι 12 αφέθηκαν γύρω στις 23:00, δύο περίπου ώρες μετά τους πρώτους έξι

Ελεύθερα αφέθηκαν τελικά, παρά τις αρχικές αναφορές για κράτησή τους, λίγο πριν τις 23.00 και τα υπόλοιπα 12 άτομα που προσήχθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση που διεξήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Οι έξι εκ των συνολικά 18 προσαχθέντων αφέθηκαν λίγο πριν τις 9, και περίπου δύο ώρες αργότερα αφέθηκαν και οι άλλοι 12. Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από σχετικό αίτημα των πρυτανικών Αρχών καθώς ομάδα νεαρών ατόμων προσπάθησε να καταλάβει το κτήριο της Νομικής Σχολής παρεμποδίζοντας την είσοδο σε αυτό προσωπικού και φοιτητών, παρόλο που σε δηλώσεις του στον Alpha, ο Κοσμήτορας της Νομικής κ. Μιχάλης Χρυσομάλλης, ανέφερε ότι οι φοιτητές ήταν εκείνοι που κάλεσαν την ΕΛ.ΑΣ. στη σχολή.

Για τις προσαγωγές φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο βουλευτής Επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ενώ από νωρίς το απόγευμα βρέθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής αρκετοί φοιτητές αλλά και στελέχη κομμάτων, διαμαρτυρόμενοι για τις προσαγωγές των νεαρών.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο κ.Χρυσομάλλης έκανε γνωστό ότι η κατάληψη έγινε από μία μειοψηφία φοιτητών.

«Την επόμενη μέρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών έκρινε ότι αυτή η ενέργεια είναι παράνομη» πρόσθεσε ο κοσμήτορας της Νομικής.

Όσον αφορά στην αναβολή των εξετάσεων, ο κ. Χρυσομάλλης ξεκαθάρισε τα εξής: «Μία ομάδα επέμεινε στην κατάληψη και επέβαλε σε μένα να αναβάλω τις εξετάσεις. Εγώ αρνήθηκα να αναβάλω τις εξετάσεις».

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, όταν έγινε η κατάληψη « και για να αποφευχθούν τα χειρότερα ανακοίνωσα αναστολή των εξετάσεων, κι έδιωξα το διοικητικό προσωπικό και τους καθηγητές που είχαν προσέλθει με τους φοιτητές για τις εξετάσεις».

«Τότε η πλειοψηφία του Συλλόγου κατήγγειλε εμένα και τον πρύτανη ως φοβισμένους κι ανήμπορους κι απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δημοσίας Τάξης, τον κ.Χρυσοχοϊδη» συνέχισε ο κοσμήτορας.

Τόνισε, δε, ότι στη Νομική ήρθαν τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από διαφορετικές πόλεις. «Εγώ δεν έχω αρμοδιότητα να καλέσω την Αστυνομία, την είχε είτε ο πρύτανης είτε η Αστυνομία αυτεπαγγέλτως» συμπλήρωσε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.