Απονομη διπλωματων για σχεδον 100 μεταπτυχιακους φοιτητες της Νομικης Κομοτηνης

Παρέλαβαν τα διπλώματά τους σε διπλή τελετή την Τετάρτη

Τα μεταπτυχιακά τους διπλώματα παρέλαβαν την Τετάρτη 28 Ιουνίου σχεδόν 100 μεταπτυχιακοί φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, στο αμφιθέατρο της Σχολής στην Κομοτηνή.

Για την απονομή πραγματοποιήθηκαν δύο τελετές, με τους απόφοιτους να παραλαμβάνουν τα πτυχία από τα προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης, Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών, Ιδιωτικού Δικαίου, Αστικού Δικαίου, Αστικού Δικονομικού Δικαίου και Ιστορίας του Δικαίου και των Θεσμών, Δίκαιο των Επιχειρήσεων και Εργατικό Δίκαιο, Δίκαιο της Επιχείρησης, Αναβαθμισμένες Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο της Ενέργειας, Δίκαιο της Διαιτησίας, Διεθνές Δικονομικό Δίκαιο, Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Σπουδές: Δίκαιο, Οικονομία, Πολιτική.

Πρεσβευτές του ΔΠΘ οι απόφοιτοι

Την τελετή άνοιξε ο Αναπληρωτής Κοσμήτωρ της Νομικής Σχολής, Καθηγητής κ. Θεοχάρης Δαλακούρας, που τους καλωσόρισε στην κοινότητα των Δημοκριτείων, τονίζοντας πως ως γνώστες και εφαρμοστές του δικαίου, θα κληθούν να απορροφήσουν και να εμπεδώσουν τη δικαιοσύνη από όποιο μετερίζι και αν βρεθούν.

Όπως τόνισε, οι απόφοιτοι των μεταπτυχιακών δεν είναι μόνο φορείς επιστημονικής γνώσης, αλλά και οι καλύτεροι πρεσβευτές του Δημοκριτείου. Παράλληλα εντάσσονται στον οργανισμό του Πανεπιστημίου, με ευρύτατη αναφορά στον διεθνή ορίζοντα. Μάλιστα θυμήθηκε πως όταν πριν από 25 χρόνια, ως πρεσβευτής του ΔΠΘ είχε επισκεφτεί τις Σκανδιναβικές χώρες, η αναφορά ήταν που βρίσκεται το Δημοκρίτειο, σήμερα όχι μόνο το γνωρίζουν όλοι, αλλά η σφραγίδα του υπάρχει σε πολλές διεθνείς συνεργασίες.

Το Πανεπιστήμιο, τόνισε, ερευνά, καταγράφει και προωθεί γνωσιακά και αξιακά μεγέθη σε πολλές κατευθύνσεις, αναδεικνύει τους καθηγητές του και αναδεικνύεται από αυτούς, προωθεί το προσωπικό του και προωθείται από αυτό, επηρεάζει το κοινωνικό περιβάλλον του και μετέχει ευθέως και διαδραστικά σε αυτό, κυρίως όμως απευθύνεται στους φοιτητές, προπτυχιακούς και κυρίως μεταπτυχιακούς, και νομιμοποιείται από αυτούς.

«Χωρίς τους φοιτητές του, το Πανεπιστήμιο συρρικνώνει την κοινωνική του αναφορά και τον ίδιο το ρόλο του» ανέφερε, ενώ ως καταξιωμένη σχολή προβάλλει τις αξιώσεις και τις εναποθέτει στον καθένα ξεχωριστά, με τους νέους μεταπτυχιακούς του να αποτελούν τους αυριανούς οδηγούς και πρεσβευτές του σε όλα τα μετερίζια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.