Ανοιξε την αγκαλια του στους νεους του φοιτητες το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης

Διήμερο υποδοχής και προσαρμογής για τους φοιτητές από το Τμήμα

Με ένα γεμάτο διήμερο υποδέχεται, όπως πλέον έχει γίνει παράδοση στο Τμήμα, τους νέους του φοιτητές το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, βοηθώντας τους να γνωρίσουν τόσο το νέο τους περιβάλλον, που θα τους φιλοξενήσει για τα επόμενα τέσσερα (τουλάχιστον) χρόνια, όσο και την πόλη της Κομοτηνής.

Έτσι το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις της σχολής, πραγματοποιήθηκε η τελετή Αγιασμού Έναρξης Μαθημάτων Ακαδημαϊκού Έτους 2023-2024 από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, ο οποίος συνεχάρη τους νέους φοιτητές για την είσοδό τους στο Τμήμα, σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας μας, όχι μόνο για το επίπεδο της γνώσης που προσφέρει, αλλά και γιατί οι καθηγητές βρίσκονται κοντά τους και τους στηρίζουν σε αυτή τους την προσπάθεια.

Το ΔΠΘ είναι οι άνθρωποί του

Εκ μέρους των πρυτανικών αρχών ο Αντιπρύτανης, και Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ, κ. Βασίλης Γούργουλης, εξέφρασε την πεποίθηση της διοίκησης του Πανεπιστημίου πως το ΔΠΘ το κάνουν πρώτα από όλα οι άνθρωποι. Βέβαια το ΤΕΦΑΑ έχει μερικές από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις παγκοσμίως, για αυτό και έχει καταταγεί στα 300 καλύτερα Τμήματα Φυσικής Αγωγής του κόσμου, όμως τη διαφορά θα κάνει η σχέση που θα αναπτυχθεί μεταξύ των φοιτητών και των καθηγητών τους, τη διοίκηση του Τμήματος και του Πανεπιστημίου, με την πόρτα της Πρυτανείας να είναι πάντα ανοιχτή για να συζητήσουν όποιο θέμα τους αφορά και τους απασχολεί. «Χωρίς εσάς δεν υπάρχει ΤΕΦΑΑ, δεν υπάρχει ΔΠΘ, ο ζωντανός οργανισμός είσαστε εσείς» τόνισε, ζητώντας τους να απολαύσουν τα 4 χρόνια που θα βρίσκονται στο ΔΠΘ και να γεμίσουν εμπειρίες ζωής.

Ισχυρό το ακαδημαϊκό αποτύπωμα του ΤΕΦΑΑ

Τους φοιτητές στο ΤΕΦΑΑ, που έχει αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στον ακαδημαϊκό χάρτη, καλωσόρισε η Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ κ. Ελένη Δούδα, που τόνισε πως θα δουν όσο ξεδιπλώνονται τα χρόνια σπουδών τους πως είναι ένα τμήμα που θα τους προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες ευκαιρίες και βιώματα, που θα χτίσουν το επαγγελματικό τους προφίλ.

Το Τμήμα, στην σχεδόν 40χρονη ιστορία του, έχει μια σημαντική επιστημονική πορεία, με ναυαρχίδα το Συνέδριο Φυσικής Αγωγής, αλλά και πολλές πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις.

Κινητήριος μοχλός για όλα αυτά είναι οι φοιτητές του, με τους νεοεισερχόμενους να παίρνουν την σκυτάλη από τους παλιότερους.

Η κ. Δούδα εστίασε σε τρία πράγματα, την υπευθυνότητα, που έχει να κάνει την ασφάλεια στους χώρους εκπαίδευσης που θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μαζί με άλλους σε περίπτωση τραυματισμού ή αδιαθεσίας, την συνέπεια στο πρόγραμμα σπουδών, και τον σεβασμό στους χώρους της Σχολής.

Αφού ενημερώθηκαν για το Τμήμα, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στον αίθριο χώρο, χωρίστηκαν σε 4 ομάδες και ξεναγήθηκαν στο ΤΕΦΑΑ, ενώ σήμερα Τρίτη, θα συνεχιστεί με δράσεις τόσο στο Τμήμα, όσο και στην πόλη της Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.