Καταγραφή μέσω οκταμήνων για τα ακίνητα του Δήμου Κομοτηνής

30.09.2020 04:56

Κώστας Μαρκενδούδης

Δημιουργείται φάκελος για κάθε ένα από τα 1500 ακίνητα και αγροτεμάχια που διαθέτει ο Δήμος

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Μέσω των συμβασιούχων με οκτάμηνες συμβάσεις, προχωρά το έργο της συμπλήρωσης των φακέλων των 1500 ακινήτων και εκτάσεων που κατέχει ο Δήμος Κομοτηνής, ώστε να έχει καλύτερη εικόνα τόσο της ιδιοκτησίας του, όσο και ετοιμότητα ώστε να τα εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα ή να τα αξιοποιήσει.

Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, όταν δημιουργήθηκε ο Καλλικρατικός Δήμος Κομοτηνής, τα περισσότερα ακίνητα που έχει στην κατοχή του ήταν απλά οι τίτλοι, χωρίς άλλα στοιχεία, όπως τοπογραφικά, σχέδια κτλ.

Η διοίκηση του Δήμου, μην έχοντας τη δυνατότητα λόγω έλλειψης προσωπικού να δώσει αυτή τη δουλειά σε στελέχη του Δήμου, χρησιμοποίησε συμβασιούχους των οκτάμηνων προγραμμάτων.

Έτσι ανέθεσε σε μια ομάδα 5 ατόμων, με τις κατάλληλες ειδικότητες, να δημιουργήσουν ένα φάκελο για κάθε ακίνητο του Δήμου, στον οποίο περιλαμβάνονται όλα τα χαρτιά που χρειάζεται, όπως τοπογραφικά και σχέδια, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε και ένας ηλεκτρονικός φάκελος, για καλύτερη πρόσβαση στα δεδομένα αυτά.

Τα περισσότερα από τα 1500 ακίνητα που κατέχει ο Δήμος περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο χωράφια και ανάλογες εκτάσεις, όμως κάθε ένα πρέπει να καταγραφεί.

Έτσι ξεκίνησε η δουλειά από τα πρώτα οκτάμηνα, και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με τους νέους συμβασιούχους να αναλαμβάνουν να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.

Με την ολοκλήρωση και της μεταγραφής των Δημοτικών σχολείων στο Δήμο, η όλη προσπάθεια για την σύνταξη και συμπλήρωση των φακέλων αυτών βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο.

Όλη αυτή η διαδικασία, τόνισε ο κ. Πολιτειάδης, βοηθά τόσο στην καλύτερη διαχείριση των εκτάσεων, αλλά και ενισχύει την ετοιμότητα του Δήμου να εντάξει τα κατάλληλα κτίρια στις κατάλληλες χρηματοδοτικές ευκαιρίες.

Έτσι αν υπάρχει πρόσκληση για κάποιο έργο από ένα πρόγραμμα όπως για παράδειγμα το «Αντώνης Τρίτσης» ο Δήμος θα έχει έτοιμα τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες χωρίς καθυστέρηση.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine