Τα καταφερε η Παττυ Στογιαννιδου!

Διέσχισε τη Μάγχη σε 13 ώρες

Το ‘πε, το πίστεψε και το έκανε η Κλεοπάτρα (Πάττυ) Στογιαννίδου! Μετά από 13 ώρες συνεχούς κολύμβησης κατάφερε να ολοκληρώσει το διάπλου της Μάγχης, ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά της, όπως είχε εκμυστηρευθεί σε συνέντευξή της πριν λίγες μέρες στον «ΠτΘ».

Η Πάττυ Στογιαννίδου ξεκίνησε την προσπάθειά της την Τρίτη στις 5:30 πμ ώρα Ελλάδας από την Αγγλία και έφτασε στην ακτή του Wissant της Γαλλίας λίγα λεπτά μετά τις 18:00 μμ. Μπήκε έτσι στο πάνθεον των κολυμβητών μαραθώνιων αποστάσεων στην Ελλάδα, αφού είναι η όγδοη από τους Έλληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες από το 1946 που το έχει καταφέρει και μόλις η δεύτερη Ελληνίδα κολυμβήτρια.

Η διαδρομή που κολύμπησε η Πάττυ Στογιαννίδου

Η Channel Swimming Association, με ανάρτησή της, συνεχάρη την Κομοτηναία που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και το πλήρωμα του Pathfinder Charter, που στήριξε αυτή τη μοναδική προσπάθεια από τη θάλασσα.

Το μετάλλιο που της απονεμήθηκε φέρει το όνομα του Matthew Webb, του πρώτου κολυμβητή που έκανε τον διάπλου της Μάγχης

Για την επίτευξη του σπουδαίου εγχειρήματος η Πάττυ Στογιαννίδου είχε στο πλευρά της μια έμπειρη ομάδα υποστήριξης.Την αποτελούσαν ο Κωνσταντίνος Λέτσος, συνοδοιπόρος της στην προετοιμασία και έμπειρος κολυμβητής μαραθώνιας κολύμβησης, η Δανάη Μενεξιάδη, αθλήτρια μαραθώνιας κολύμβησης, η Κυριακή Τραμπίδου-Λιάκου, προπονήτρια και συνοδός αθλητών μαραθώνιας κολύμβησης, και η Λυδία Παπαγεωργίου, γιατρός της αποστολής και βετεράνος κολυμβήτρια.

Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της έπαιξε και ο Γιώργος Αδάμ, που είναι ο προπονητής της, ο οποίος την καθοδήγησε τόσο προπονητικά όσο και ψυχολογικά, προετοιμάζοντάς τη για τις δύσκολες συνθήκες που θα συναντούσε.

Μπράβο της!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.