Στον συλλογο «Περπατω» τα ανοιχτα γηπεδακια του Δημου Κομοτηνης

Σκοπεύει να δημιουργήσει στο χώρο ένα παραολυμπιακό πάρκο

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Παρατηρητής και τη δημοσιογράφο Νατάσσα Βαφειάδου, ο πρόεδρος του συλλόγου «Περπατώ», κ. Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην παραχώρηση των ανοιχτών γηπέδων που βρίσκονται στο τέρμα της Λεωφόρου Δημοκρατίας από τον Δήμο Κομοτηνής στο σύλλογο «Περπατώ». Αφού επεσήμανε ότι θεματοφύλακας και διαχειριστής αυτών θα είναι ο σύλλογος «Περπατώ», έσπευσε να τονίσει ότι όλοι οι πολίτες και οι λοιποί σύλλογοι θα συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν κανονικά. Ειδική μνεία όμως έγινε και στην προσπάθεια αναζωογόνησης αυτών των χώρων, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα άκρως φιλικό κι ευχάριστο προς τον επισκέπτη, παραολυμπιακό πάρκο.

«Αυτό που μπορούμε να ανακοινώσουμε είναι ότι πλέον παραχωρήθηκαν τα ανοιχτά γηπεδάκια του Δήμου Κομοτηνής, προς χρήση και διαχείριση στο σύλλογο «Περπατώ», δηλαδή αυτά που βρίσκονται στο τελείωμα της Λεωφόρου Δημοκρατίας και το κλειστό του μπάσκετ, εκεί που γίνεται το παζάρι. Θεματοφύλακας και διαχειριστής θα είναι ο σύλλογος μας, η χρήση όμως δεν θα γίνεται μόνο από εμάς» είπε συγκεκριμένα ο κ. Ταξιλδάρης, σπεύδοντας να διευκρινίσει πως  «πάνω από όλα, θα εξακολουθούν να μπαίνουν οι πολίτες και οι σύλλογοι που κάνουν προπονήσεις εκεί».

Ο κ. Ταξιλδάρης υπενθύμισε πως ο συγκεκριμένος χώρος, έχει τα μοναδικά ανοιχτά γηπεδάκια badminton στην Ελλάδα, ενώ είναι προσβάσιμος και ανακαινισμένος από τον Δήμο Κομοτηνής, αποκαλύπτοντας πως «θα προσπαθήσουμε να του δώσουμε ξανά ζωή και να φτιάξουμε εκεί μέσα ένα παραολυμπιακό πάρκο, ούτως ώστε να μπορούν τα σχολεία να τα επισκέπτονται, να κάνουν τις ημερήσιες εκδρομές τους με ασφάλεια και να παίρνουν τα παιδιά την κατάλληλη γνώση πάνω στην παραολυμπιακή εκπαίδευση».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του «Περπατώ» επεσήμανε ότι τα γηπεδάκια θα είναι ανοιχτά για εκδηλώσεις, έχοντας παραχωρηθεί από τον Δήμο πρόσφατα. Ενώ θα αρχίσει να λειτουργεί και το κυλικείο, ώστε να ζωντανέψει πιο πολύ ο χώρος. Επίσης απαραίτητες θα είναι ορισμένες ενέργειες για τον καλλωπισμό του περιβάλλοντα χώρου.   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.