Pre League Ανδρων: Ο τροπος διεξαγωγης του νεου πρωταθληματος

Σειρά αλλαγών αλλά και ενδεχόμενο συμμετοχής δύο ξένων αθλητών εξετάζει η Ε.Ο.ΠΕ.

Άκρως ενδιαφέρουσες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Pre League ανδρών, στην οποία αγωνίζεται η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής επεξεργάζεται το τελευταίο διάστημα η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Για την ακρίβεια η Pre League ανδρών θα κάνει πρεμιέρα τη σεζόν 2021-22. Τη σεζόν 2020-21 που ήταν να κάνει το ντεμπούτο λόγω της πανδημίας η νέα κατηγορία ματαιώθηκε. Στόχος είναι η δημιουργία ενός πρωταθλήματος που θα είναι ο «προθάλαμος» της Volley League με άκρως ανταγωνιστικό μοντέλο που θα δώσει στο ταλαιπωρημένο, από την πανδημία ελληνικό βόλεϊ, νέα πνοή, αλλά και στους φιλάθλους ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Οι παράγοντες των συλλόγων έχουν συχνή επικοινωνία με την βοήθεια της τεχνολογίας και καταστρώνουν το πλάνο ώστε να αποτελέσει το άθλημα και η νέα αυτή κατηγορία πόλο έλξης για φιλάθλους και χορηγούς. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Pre League με 12 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους των 6 ομάδων (Βορράς και Νότος). Μετά την ολοκλήρωση των 10 αγωνιστικών, οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα μπουν σε νέο ενιαίο όμιλο για την άνοδο, ενώ οι τρεις τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου θα παλέψουν για την παραμονή και πάλι σε νέο όμιλο των 6.

Να σημειώσουμε ότι την απευθείας άνοδο στη Volley League 2022-23 θα κατακτήσουν οι δύο πρώτες ομάδες, ενώ ο τρίτος της κατάταξης θα παίξει μπαράζ ανόδου με τον 8ο της κορυφαίας κατηγορίας. Μάλιστα ανάμεσα στα σενάρια που επεξεργάζονται οι αρμόδιοι είναι και η δυνατότητα οι ομάδες της Pre League να μπορούν να διαθέτουν στο ρόστερ τους και δύο ξένους αθλητές.

Αυτό σε περίπτωση που τελικά υλοποιηθεί θα δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, ανεβάζοντας παράλληλα το επίπεδο. Την ίδια στιγμή θα αμβλύνει σε κάποιο βαθμό την… ανισορροπία που θα υπάρχει στα μπαράζ του τελευταίου της Volley League με τον τρίτο της Pre League, καθώς σε αντίθετο ενδεχόμενο θα είχαμε μία ομάδα με 4 ξένους και μία μόνο με Έλληνες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.