Πεζοπορια στο Παπικιο ορος προγραμματιζει ο Δρομεας Θρακης

Επίσκεψη στη Μονή του Οσίου Μάξιμου και διαδρομή μέχρι την Κερασιά

Τις πεζοπορικές του εξορμήσεις συνεχίζει την Κυριακή στις 28 Ιανουαρίου ο Δρομέας Θράκης αυτή τη φορά στη Ροδόπη και συγκεκριμένα στο Παπίκιο Όρος.

Η διαδρομή θα ξεκινήσει από την Μονή του Οσίου Μάξιμου σε υψόμετρο 350 μέτρα (πάνω από Μίσχο-Μ.Πιστό-Σώστη),  όπου εκεί θα υποδεχθεί τους συμμετέχοντες ο Μοναχός και θα τους ξεναγήσει στους χώρους του Μοναστηριού και θα τους πει δύο λόγια για την Ιστορία του Αγίου και της Μονής.

Θα ακολουθήσει η διαδρομή μέσα από ένα δασικό δρόμο και στη συνέχεια σε μονοπάτι που θα τους οδηγήσει στον παλιό οικισμό της Κερασιάς στο Παπίκιο Όρος και σε υψόμετρο 620 μέτρα.

Η διαδρομή είναι συνολικού μήκους 8 χιλιομέτρων με αφετηρία και τερματισμό την Μονή του Οσίου Μάξιμου και με υψομετρική διαφορά 270 μέτρα μέτριου βαθμού δυσκολίας κατάλληλη και για παιδιά από 12 ετών και πάνω με την απαραίτητη συνοδεία γονέα.

Μετά την πεζοπορία θα ακολουθήσει προαιρετικό γεύμα στην τοπική ταβέρνα «Τα Μαγγάλια” στο χωριό Μίσχος, δραστηριότητα για την οποία οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δηλώσουμε συμμετοχή εγκαίρως στη φόρμα εγγραφής

Info

  • Ραντεβού στο στάδιο Φώτης Κοσμάς για τους συμμετέχοντες από την Αλεξανδρούπολη στις 8:30.
  • Ραντεβού μπροστά στον ΟΑΕΔ-Πανθρακικό στάδιο-άγαλμα δρομέα, στην Κομοτηνή στις 09:30.
  • Τελικό ραντεβού στην Μονή του Οσίου Μάξιμου στις 10:00.

 Όλοι οι προορισμοί υπάρχουν και στους χάρτες της google προς διευκόλυνση όλων μας.

Πληροφορίες : Δημήτρης Κωστόπουλος-τηλ.6937318054

Εγγραφές στην φόρμα ΕΔΩ και δια ζώσης στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ στο στάδιο.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικό μποτάκι, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, ισοθερμικό t-shirt/μακρυμάνικο, μια στεγνή αλλαξιά ρούχα για την επιστροφή, fleece, ελαφρύ αντιανεμικό/ jacket, ζεστό καπέλο, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, γάντια για όσους έχουν ευαισθησία, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης. 

Οι συμμετέχοντες υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ανάληψη ευθύνης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.