Οι λογοι που ο ΑΟ Ξανθης εμεινε στην Super League 2

Από το νέο ρόστερ και την επιλογή του Πόποβιτς μέχρι το χαμένο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, η Ξάνθη πέρασε πολλά αλλά δεν κατάφερε να ανέβει κατηγορία

Ο ΑΟ Ξάνθης θα αγωνιστεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Super League 2 και η Θράκη θα μείνει χωρίς εκπρόσωπο στην πρώτη κατηγορία κάτι που δεν βοηθά καθόλου στην αθλητική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Η ομάδα της Θράκης έμεινε στις λεπτομέρειες εκτός Super League  παρότι ήταν το αουτσάιντερ του ζευγαριού με τον Παναιτωλικό και υπήρχαν εναντίον της δεδομένα που δεν οφείλονταν σε εκείνη αλλά ήταν κομβικά

Ο ΑΟ Ξάνθης μετά το 1-0 , σκορ με το οποίο ηττήθηκε στο Αγρίνιο, χάρισε στον Παναιτωλικό την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία. Έτσι η ομάδα της Θράκης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το 2-1 της Τετάρτης επί των «Κυανοκίτρινων» αφού την «πλήγωσε» ο θεσμός του εκτός έδρας γκολ και θα βρίσκεται, και την επόμενη σεζόν, στα «αλώνια» της Β’ Εθνικής.

Εκ του αποτελέσματος η σεζόν κρίνεται αποτυχημένη, κακά τα ψέματα, καθώς στα Πηγάδια ξεκίνησαν με μόνο στόχο την άνοδο. Οχι όμως ως παρηγοριά στον άρρωστο, αλλά με γνώμονα την ωμή πραγματικότητα μήπως θα πρέπει να αναρωτηθεί κάποιος ότι μόνο… εύκολη δεν ήταν η αποστολή της Ξάνθης. Μήπως «έψαχνε» την υπέρβαση άρα το ότι έμεινε εκτός με γκολ/πέναλτι στο 83′ αποτυπώνει πως «πάλευε» στα ίσα για κάτι που εκ των πραγμάτων προέβαλε ως πάρα πολύ δύσκολο.

Ας δούμε το πώς και το γιατί

  • Πάμε με το αυτονόητο. Η Ξάνθη είχε να αντιμετωπίσει σε διπλά ματς μία ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας.
  • Ο Παναιτωλικός προέρχονταν από «συντήρηση» αφού μετά την ήττα από τον Ατρόμητο στις 8 Μαΐου σκέφτονταν μόνο το μπαράζ, ενώ εκείνη από τις 28 Απριλίου και την πρεμιέρα των play off της Super League 2 έδωσε 7 «τελικούς» σε διάστημα 32 ημερών. Ετσι υπήρχε μεγάλος βαθμός επιβάρυνσης.
  • Απόρροια του παραπάνω είναι πως ουσιαστικά δεν είχε και στα 2 μπαράζ τον κατά τεκμήριο ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή της και έναν εκ των κορυφαίων της κατηγορίας, τον Ανδρέα Τάτο. Ο 32χρονος δεν αγωνίστηκε στα Πηγάδια λόγω τραυματισμού, ενώ χθες στο Αγρίνιο όπου μπήκε για να κρατήσει μπάλα όταν η ομάδα του δέχονταν πίεση, δεν άντεξε και έγινε αλλαγή στην αλλαγή (64′, 78′).
  • Μάλιστα στο πρώτο παιχνίδι δεν έπαιξε, επίσης λόγω τραυματισμού, ο Τάσος Παπάζογλου που επίσης συγκαταλέγεται στις «κολώνες» της. Η οποιαδήποτε ομάδα προβάλει πάρα πολύ δύσκολο να διαχειριστεί την απουσία 2 εκ των βασικότερων παικτών της.
  • Λόγω της περσινής απόφαση της τότε διοίκησης να αποδεσμεύσει όλους τους παίκτες της αμέσως μετά τη λήξη των play out, η Ξάνθη αναγκάστηκε να παίξει στα τότε μπαράζ με την Κ20. Αυτό σήμαινε πως για φέτος δεν είχε έναν «κορμό» να «χτίσει»και για αυτό «αναγκάστηκε» να 33 μεταγραφές (!). Ναι 33! Είναι εύκολο να «δημιουργηθεί» μία ομάδα από το μηδέν;
  • Ο προγραμματισμός που είχε γίνει ήταν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα τον Οκτώβριο, «βαριά» Νοέμβριο. Ομως φτάσαμε μέσα Γενάρη. Ο πρώτος προπονητής της Τόνι Πόποβιτς, ανεξαρτήτως αν θεωρείται/χαρακτηρίζεται καλώς ή κακός τεχνικός, διαθέτει μία Α νοοτροπία (έχει κατακτήσει Champions League Ασίας) και φάνηκε ανήμπορος να διαχειριστεί, σε επίπεδο υλικού/φρεσκάδας την όλη κατάσταση. Ετσι τα πάντα πήγαν πίσω. Η έλλειψη φρεσκάδας φάνηκε και στα δύο ματς με τον Παναιτωλικό. Τα πόδια ήταν «βαριά».
  • Η Ξάνθη «πάλεψε» στα ίσα και τα 2 ματς, ποδοσφαιριστές όπως οι Σάββας Σιατραβάνης, Σάκης Παντελιάδης, Ελίνι Δημούτσος, Τάσος και Θανάσης Παπάζογλου έδειξαν πως το «έχουν» ακόμη σε υψηλό επίπεδο παρότι όλα ήταν κατά τους (κόπωση, μία κατηγορία διαφορά, τακτική προσέγγιση των αγώνων κτλ) και σε λεπτομέρειες που μόνο στην μπάλα υπάρχουν, δεν πανηγύρισαν τελικά την άνοδό τους στη μεγάλη κατηγορία.

Πηγή: gazzetta.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.