Μανωλης Δαφτσης: «Να κανουμε τα παιδια να αγαπησουν το μπασκετ»

Ανάρτηση όλο νόημα από τον Γενικό Αρχηγό του Άτλα Κομοτηνής

Με μία ανάρτηση που θέλει να δείξει την αξία της ενασχόλησης με το μπάσκετ από μικρή ηλικία, ο Γενικός Αρχηγός του Άτλα Κομοτηνής Μανώλης Δαφτσής εμψυχώνει, αφυπνίζει και παρακινεί με μία προσωπική τοποθέτηση με πολλαπλούς αποδέκτες δίνοντας τη γραμμή και την φιλοσοφία του συλλόγου εννοώντας ότι πέραν και πάνω από όλα δεν είναι οι νίκες, αλλά η συμμετοχή,  η προσπάθεια, ο αγώνας για προσωπική και ομαδική βελτίωση σε κάθε επίπεδο….

Και όλα αυτά διότι,  εν τέλει,  αυτό που ουσιαστικά μαθαίνουν τα παιδιά από τον αθλητισμό είναι να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι, ενεργοί πολίτες, καλοί σύντροφοι, σύζυγοι, γονείς, συνάδελφοι και πολλά άλλα που δεν αποκτώνται με μία νίκη ή εφήμερη διάκριση….

 «Όμορφες στιγμές που προσφέρει ο αθλητισμός…Ακολουθώντας την αποστολή του παιδικού, σήμερα, στην Ορεστιάδα και συνοδευοντας αθλητές ακαδημιών που δεν ανήκουν σε δικά μου τμήματα διαπίστωσα ιδίοις όμμασι ότι οι μικροί αθλητές κάνουν άλματα προόδου μέρα με τη μέρα…

Οι προπονητές μας είναι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση. Κατέχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος και κάρτα προπονητή Α ή Γ κατηγορίας. Είναι απόλυτα εξειδικευμένοι στο αντικείμενο τους, κάποιοι εξ αυτών με πείρα 10ετιων και επιμορφώνονται δίνοντας παρόν σε κάθε σεμινάριο, συνέδριο ή ημερίδα….

Σήμερα απόλαυσα τους καρπούς της δουλειάς των συναδέλφων μου που καθημερινά πασχίζουν να δώσουν υψηλές υπηρεσίες άθλησης και ψυχαγωγίας σε κάθε παιδί και οικογένεια που εμπιστεύεται τον Άτλα Κομοτηνής. 

Είδα παιδιά με άψογο προσανατολισμό στο χώρο, πολύ καλή συναρμογή στην κίνηση, στοιχειώδη κατανόηση και εκτέλεση βασικών δεξιοτήτων, ομαδικότητα, μα κυρίως αγάπη και τρέλα για την πορτοκαλί Θεά που όλοι εμείς στον Άτλα ερωτευτήκαμε και υπηρετούμε.

Αυτή την ΑΓΑΠΗ και ΤΡΕΛΑ καθημερινά παλεύουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά… Προσωπικά μετά από 32 χρόνια ως προπονητής, συνειδητά και κατ επιλογή,  σε αναπτυξιακά τμήματα μπαίνω καθημερινά στο γήπεδο με το ίδιο κέφι και χαμόγελο…. Σαν τότε, το μακρινό Μάρτιο του 1992 που ένας εξαιρετικός άνθρωπος και διοικητικός, με μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό μου ανέθεσε να στήσω την Ακαδημία μπάσκετ της ΑΕ Κομοτηνής… Ο λόγος φυσικά για τον Ανεστης Κωστογλου .

Αυτό ζητάω, ως επικεφαλής του συλλόγου από όλους τους συνεργάτες μου.

Να μεταδώσουν τη γνώση τους, να κάνουν τα πιτσιρίκια να τους εμπιστευτούν, να γίνουν τα πρότυπά τους, να σκύψουν  πάνω από κάθε τους επιθυμία ή προβληματισμό, να τους κρατήσουν στο χώρο μέχρι τα βαθειά τους γεράματα….

Ας μη γελιόμαστε όμως… Μόνο το 3% των αθλητών φτάνει σε κορυφαίο επίπεδο…Δεν έχει όμως σημασία ο προορισμός…Το ταξίδι είναι μαγευτικό… Το έζησα και το ζω ακόμη μέσα από τα παιδιά που διδάσκω….

Γονείς,  μη διστάζετε…Δώστε στα παιδιά σας κάθε ευκαιρία για εμπειρίες ζωής. Πιστέψτε με , είναι επένδυση για το μέλλον τους. Σήμερα σπέρνετε , αύριο θερίζετε !!!

Μετά από μία όμορφη μπασκετική μέρα η οποία έκλεισε με απίστευτο κέφι, τραγούδι και χορό στο λεωφορείο οι μικροί ΑΤΛΑΝΤΕΣ μου απέδειξαν ότι είναι υπέροχοι, εντός και εκτός παρκέ.

Κουρασμένος, αλλά γεμάτος όμορφες εικόνες της μέρας που σε λίγο θα αποτελεί παρελθόν θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου στον Άτλα.

Εσείς συνεργάτες, μου το προσφέρατε όλο αυτό .

Συγνώμη αν καμιά φορά γίνομαι αυστηρός, πιεστικός, σπαστικός αλλά ξέρετε καλά ότι στο τέλος το χαμόγελο των παιδιών αποζημιώνει κάθε κόπο για ότι σχεδιάζουμε μαζί παρέα

Ευχαριστώ και τους γονείς του Άτλα για την εμπιστοσύνη τους… Άτλαντες κι αυτοί μαζί μας….»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.