Ιστορικη πρωτη νικη για τον Ατλα Κομοτηνης στις εθνικες κατηγοριες
Μια ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία του έγραψε ο Άτλας Κομοτηνής την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη στις εθνικές κατηγορίες. Η ομάδα της πόλης μας επιβλήθηκε εντός έδρας του ΠΟ Μουδανιών με 87-69, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της National League 2, συνδυάζοντας το θετικό αποτέλεσμα με μια ουσιαστική εμφάνιση.
Οι παίκτες του Σοφρώνη Παπούη μπήκαν αποφασισμένοι να κατακτήσουν το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα της σεζόν. Με παραγωγική επίθεση πέτυχαν 30 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, κλείνοντας την περίοδο στο 30-21 και παίρνοντας από νωρίς τον έλεγχο της αναμέτρησης.
Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τον Άτλα, ο οποίος διατήρησε το προβάδισμα και πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά 12 πόντων, έχοντας διαμορφώσει το 51-39. Το καθοριστικό βήμα έγινε στην τρίτη περίοδο, όταν οι γηπεδούχοι περιόρισαν τους φιλοξενούμενους στους 11 πόντους και ανέβασαν τη διαφορά στους 23, με το σκορ στο 73-50.
Έχοντας δημιουργήσει ισχυρές βάσεις για την επικράτηση, η ομάδα της Κομοτηνής διαχειρίστηκε το προβάδισμά της στο τελευταίο δεκάλεπτο και έφτασε στο τελικό 87-69. Μια νίκη με ιδιαίτερη σημασία, τόσο για την ιστορία του συλλόγου όσο και για την ψυχολογία των παικτών ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.
Πρώτος σκόρερ του Άτλα ήταν ο Τότογλου με 18 πόντους και τρία τρίποντα, ενώ σημαντικές λύσεις έδωσαν ο Μαλαμίδης με 15, οι Χωματάς και Πουγγουράς με 12 ο καθένας και ο Ζεκιριέ με 10. Η παρουσία πέντε παικτών με διψήφιο αριθμό πόντων αποτυπώνει την κατανομή των επιθετικών ευθυνών. Από τα Μουδανιά ξεχώρισε ο Ζάχος, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 31 πόντους.
Με το αποτέλεσμα αυτό ο Άτλας έφτασε τους έξι βαθμούς σε πέντε αγωνιστικές και απομακρύνθηκε από την τελευταία θέση, αφήνοντας χωρίς νίκη τα Μουδανιά και την Αγία Βαρβάρα.
Διαιτητές: Μιχέλης – Μαρτυγάκης – Παναγιωτόπουλος.
Δεκάλεπτα: 30-21, 51-39, 73-50, 87-69.
ΑΤΛΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Παπούης): Τυροβούζης 6, Πρινιακάκης, Αβραμπός, Ζεκιριέ 10 (3), Κεφαλογιάννης 4, Παπαευαγγέλου 4, Τότογλου 18 (3), Ελευθερούδης 6 (1), Μαλαμίδης 15 (1), Χωματάς 12 (1), Πουγγουράς 12, Μπορμπίδης.
ΠΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ (Παναγιωτόπουλος): Φιλοξενίδης, Φιλλιούδης 11, Ζάχος 31 (2), Κυράκης, Γαρουφάλλου 2, Ζάγκας 12 (2), Κριχάν, Ελιοδώρου 7, Γαλάνης 3 (1), Συρόπουλος 3 (1), Παναγιωτόπουλος, Καλλιοντζής.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
