Και του χρονου εδω!

Ο Πανθρακικός νικητής του «Ελ Θράκικο», με 2-0 επί της Scoda Ξάνθης, σφράγισε το εισιτήριο της παραμονής στη Super League

Για 4η διαδοχική χρονιά και για 6η συνολικά στην ιστορία του ο Πανθρακικός θα αγωνίζεται και τη νέα χρονιά στην Super League.

Με όπλο το κατάμεστο ΔΑΚ και το καλό ξεκίνημα οι γηπεδούχοι βγήκαν νικητές στο ντέρμπι της Θράκης. Ο Κάσες «χτύπησε» με πλασέ στο 20ο λεπτό, ξεσηκώνοντας τους φίλους των γηπεδούχων, ενώ σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα ο Ίγκορ με ατομική ενέργεια διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, που δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα και πήρε το χρυσό τρίποντο. 

Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Πανθρακικού, που γέμισαν το γήπεδο, ήταν μοναδική κι έσπρωξε την ομάδα της Κομοτηνής προς τα γρήγορα γκολ και την νίκη. Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, παρότι η Ξάνθη έπαιξε σχετικά ανοιχτά, οι γηπεδούχοι επισκέφτηκαν αρκετές φορές την εστία του Γκαραβέλη. Η ζημιά για την ομάδα της Ξάνθης, που παρουσιάστηκε με αρκετές απουσίες, δεν άργησε να γίνει και σε μια απ’ αυτές, ο Κάσες επωφελήθηκε από το λάθος διώξιμο της άμυνας και την κόντρα με τον Μπαξεβανίδη και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ σε ιδανικό σημείο (20’). 

Η ομάδα της Ξάνθης προσπάθησε να ρίξει μετά το γκολ τον ρυθμό, μετριάζοντας κάπως τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει και να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Παρότι εν μέρει πέτυχε τον σκοπό της, ο Ίγκορ πήρε στην πλάτη του την ομάδα της Κομοτηνής και με όμορφη ατομική ενέργεια στο 32’ έκανε το 2-0. Τα σοβαρά ανασταλτικά προβλήματα της Ξάνθης, επέτρεψαν στον Πανθρακικό να «βγάζει» πολλές επιθέσεις, με τον Γκαραβέλη να κρατάει το σκορ σε φυσιολογικά επίπεδα. Έτσι, το ημίχρονο βρήκε τον Πανθρακικό να κρατάει εύκολα το 2-0 και την παραμονή του. 

Στο δεύτερο 45λεπτο οι γηπεδούχοι θέλησαν να ρίξουν τον ρυθμό. Έχοντας το προβάδισμα, οι παίκτες του Ρόκα θέλησαν να σιγουρέψουν το μηδέν στα μετόπισθεν και να μην ρισκάρουν ιδιαίτερα. Έτσι, η Ξάνθη βρήκε μέτρα στο γήπεδο και για πρώτη φορά επισκέφτηκε με αξιώσεις την εστία του Αθανασιάδη, αλλά ο Ράνος από πλεονεκτική θέση δεν έπιασε όπως ήθελε το σουτ και ο Αθανασιάδης έδιωξε. Τελικά, ο Πανθρακικός διόρθωσε την κατάσταση ανεβάζοντας μετά από ώρα τις γραμμές του, με αποτέλεσμα να μην απειλείται ιδιαίτερα. 

Προς το τέλος της αναμέτρηση η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου επιχείρησε με γεμίσματα να φέρει την μπάλα στην περιοχή, όμως οι αμυντικοί της ομάδας της Κομοτηνής εξουδετέρωναν με μεγάλη ευκολία κάθε φάση. Βλέποντας, ότι το γκολ -για να ξαναμπούν στο παιχνίδι- δεν ερχόταν, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν συμβιβασμένοι με το αποτέλεσμα και ο Πανθρακικός κράτησε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα τη πολύτιμη νίκη και την παραμονή στην κατηγορία. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Χρήστου, Μελίσσης, Ποτουρίδης, Μεχία, Ηλιάδης, Τζάνης (90’ Μπάλντα), Κάσες (63’ Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Ροτζέριο, Ίγκορ (80’ Σέτι)
Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Γκαραβέλης, Γκομσί, Μπαξεβανίδης, Τριάδης (32’ Φερνάντεζ), Λουσέρο (64’ Γουάλας), Παπάζογλου, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Καρυπίδης, Μπέλιτς (81’ Ορφανίδης), Ράνος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.