Επιτυχημενοι για 7η χρονια οι Αγωνες Ορεινου Τρεξιματος στη Νυμφαια (+Gallery)

Σημαντική ήταν για ακόμα μια φορά η συμμετοχή δρομέων από τη Ροδόπη αλλά και όλη την Ελλάδα - Τα δρομικά κινήματα ενώνονται για το κοινό καλό του αθλήματος και της περιοχής

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν για 7η συνεχή χρονιά οι Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος στη Νυμφαία Κομοτηνής, με παλιούς και νέους δρομείς να συμμετέχουν στους ορεινούς αγώνες που οργάνωσε ο Σπάρτακος Ροδόπης.

 

Για μια ακόμα φορά λοιπόν 120 δρομείς από την περιοχή μας αλλά και όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον Ορεινό Ημιμαραθώνιο Οχυρού Νυμφαίας, απόσταση 25 χλμ εκ των οποίων τα 24,5 (98%) αποτελούνται από δασικά και ορεινά μονοπάτια, αλλά και το Ορεινό Μονοπάτι άλσους Νυμφαίας, όπου συμμετείχαν 115 αθλητές, σε ένα αγώνα επίσης απαιτητικό και όμορφο, απόστασης 8 χλμ εκ των οποίων τα 7,8 (98%) αποτελούνται από δασικά μονοπάτια, με τη διαδρομή του να αποτελείται από τα πρώτα και τα τελευταία 4 χλμ του ημιμαραθωνίου.
 
Πριν τους αγώνες πραγματοποιήθηκε και το 5ο παιδικό μονοπάτι άλσους Νυμφαίας το οποίο απευθύνονταν σε παιδιά από 5 έως 12 ετών.
 
Οι αγώνες πλέον είναι από τους παλαιότερους στην Ελλάδα όσο αφορά το ορεινό τρέξιμο, σημείωσε ο κ. Πέππας Τζαβάρας, μέλος του ΑΣ Σπάρτακος Ροδόπης, τονίζοντας πως ο αγώνας πάει πολύ καλά από άποψη συμμετοχών. Μάλιστα επισήμανε πως παρόλο που σε όλη την Ελλάδα η συμμετοχή σε τέτοιους αγώνες είναι πτωτική, είδαν φέτος μια πολύ μικρή πτώση στον Ημιμαραθώνιο αλλά αύξηση στο Ορεινό Μονοπάτι, τονίζοντας πως τα μηνύματα είναι θετικά.
 
 

Κάνοντας πράξη τις γνώσεις 

Στο χώρο της εκδήλωσης έδωσαν το παρών εκπρόσωποι τόσο από τη ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής, από την άλλη δρομική εκδήλωση της πόλης, το Komorun, αλλά και από τον Ηρόδικο και το Santa Run, δείχνοντας τις στενότερες σχέσεις που θέλουν να αποκτήσουν όλες αυτές οι δράσεις και οι δομές για την προώθηση του δρομικού κινήματος στη Ροδόπη.
 
Όπως ανέφερε η κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ, η παρουσία τους στο χώρο είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους της πόλης για να κάνουν πράξη αυτά που ξέρουν για τις αθλητικές δραστηριότητες.

Άλλωστε είναι συνδιοργανωτές στο Komorun, μια εκδήλωση που πιστεύει πως η πόλη θα πρέπει να στηρίξει και να αναπτύξει, κάνοντάς την σημείο αναφοράς για τους συμπολίτες μας. «Νομίζω ότι το δρομικό κίνημα έχει πεδίο εφαρμογής στην Κομοτηνή, τόσο στο πεδινό όσο και τον ορεινό όγκο» σημείωσε, επισημαίνοντας πως αν κρίνουμε από την προσέλευση των συμπολιτών μας στους ορεινούς αγώνες, το δρομικό κίνημα έχει μέλλον.
 
 

Ενίσχυση στο δρομικό κίνημα και την πόλη 

Παρών ήταν και ο πρόεδρος του Ηρόδικου κ. Μιχάλης Ραγκούσης, ο οποίος τόνισε πως συνεισφέρουν με όποιο τρόπο μπορούν στην ορθή λειτουργία και ανάδειξή του δρομικού αυτού γεγονότος, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να έρθουν σε επαφή και με τη φύση και το δρομικό κίνημα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει και την ίδια μας την πόλη.
 
Από φέτος άλλωστε τόσο ο Σπάρτακος, όσο ο Ηρόδικος και η ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής, θα ενισχύσουν τα δύο δρομικά δρώμενα της Κομοτηνής, τους ορεινούς αγώνες της Νυμφαίας και τον αγώνα του Komorun, ενώ φέτος όλο αυτό συνδυάζεται σε μια κοινή δράση για να ενισχύσουν τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής στις 7 Δεκεμβρίου, το Santa Run.
 
 

Πολλά δρομικά κινήματα 

Την στήριξη της διοργάνωσης του Komorun σε αυτόν τον αγώνα όπως έκανε και ο Σπάρτακος Ροδόπης στο δικό τους, εξέφρασε ο κ. Κώστας Αστραπέλος, τονίζοντας πως εκδηλώσεις σαν και αυτές θα πρέπει να προωθούνται.
Υπενθύμισε άλλωστε το Santa Run, στο οποίο όλοι θα συγκεντρωθούν εκ νέου για να το στηρίξουν με σκοπό να μαζευτεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος γίνεται.
«Μαζί με τη ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής, που στηρίζει οτιδήποτε γίνεται στην πόλη, ελπίζουμε να δημιουργήσουμε τρία, τέσσερα ή και παραπάνω δρομικά κινήματα που θα καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή» σημείωσε, εκφράζοντας την ελπίδα πως όλοι μαζί ενωμένοι θα συνεχίσουν να προωθούν τη Ροδόπη και οποιαδήποτε αθλητική εκδήλωση. 

Κάλεσμα συμμετοχής στο Santa Run 

Τέλος κάλεσμα συμμετοχής εκ μέρους του Santa Run που θα πραγματοποιηθεί σε μερικές ημέρες στην Κομοτηνή πραγματοποίησε η κ. Άρτεμις Τσολάκη, η οποία τόνισε πως η δράση συνδέει τη ΣΕΦΑΑ, τον Ηρόδικο και τα δύο δρομικά κινήματα της πόλης, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου όταν και όλοι μαζί θα τρέξουν για να ενισχύσουν τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.