Επισημη πρωτη χθες για τον νεο προπονητη του Πανθρακικου

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου είναι από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 ο νέος τεχνικός ηγέτης του Πανθρακικού.
 
Γεννημένος στις Σέρρες στις 30 Ιανουαρίου 1965 ο Γιάννης Χατζηνικολάου ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα σαν παίκτης στον Άρη Θεσσαλονίκης. Προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα το 1984 και την επόμενη εξαετία αποτέλεσε βασικό στέλεχός της. Μεσούσης της σεζόν 1990-1991 μετακινήθηκε στον Ιωνικό Νίκαιας, όπου παρέμεινε ως το καλοκαίρι του 1996. Στη συνέχεια έπαιξε στην Κρήτη για λογαριασμό του Άγιου Νικόλαου, ομάδα με τη φανέλα της οποίας «κρέμασε τα παπούτσια του» το Δεκέμβριο του 2001, αφού μεσολάβησε η θητεία του στον Πανσερραϊκό, την περίοδο 2000-2001. Ως ποδοσφαιριστής συμμετείχε συνολικά σε 370 αγώνες, εκ των οποίων οι 167 ήταν στην Α’, οι 148 στη Β’ και οι 55 στην Γ’ εθνική κατηγορία.
 
Ο Άγιος Νικόλαος ήταν και η πρώτη ομάδα στην οποία εργάστηκε σαν προπονητής. Μόλις έβγαλε τη φανέλα και το σορτσάκι του ποδοσφαιριστή, φόρεσε το κοστούμι του τεχνικού και καθοδήγησε τον κρητικό σύλλογο ως το τέλος της σεζόν 2002-2003. Ακολούθησε η πρώτη του συνεργασία με τον ΟΦΗ την περίοδο 2004-2005 και αυτή με τον Ιωνικό από τον Ιανουάριο ως το Μάιο του 2007. Έπειτα, πέρασε δύο φορές από τον πάγκο του Αιγάλεω (Ιούλιος 2007-Μάρτιος 2008 & Νοέμβριος 2009-Ιανουάριος 2010), ενώ θήτευσε για δεύτερη φορά στον ΟΦΗ, στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.
 
Το Μάρτιο του 2012 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Πλατανιά Χανίων και τον οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην άνοδο στη Super League, το ίδιο καλοκαίρι που και ο Πανθρακικός επανήλθε στη μεγάλη κατηγορία. Το Νοέμβριο αποχώρησε από τον Πλατανιά και τον Ιανουάριο του 2013 συμφώνησε με τον Ηρακλή, και εκεί έμεινε ως το τέλος της χρονιάς. Τελευταία του ομάδα ήταν ο Άρης στο ξεκίνημα της σεζόν 2013-2014. 

Η προπόνηση της Τετάρτης

Η πρώτη επαφή του νέου προπονητή του Πανθρακικού με τους παίχτες έγινε κατά τη χθεσινή προπόνηση στο αθλητικό κέντρο της ομάδας στο Κικίδιο.
 
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ζέσταμα και ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ταχύτητας και τεχνικής με μπάλα, ενώ στη συνέχεια δόθηκε έμφαση στην κατοχή, την κυκλοφορία της μπάλας και πίεση στον αντίπαλο. Στο τελευταίο μέρος της προπόνησης ο νέος προπονητής του Πανθρακικού δούλεψε με τους ποδοσφαιριστές στον τομέα της αμυντικής τακτικής και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με δίτερμα στο μισό γήπεδο.
 
Να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Τζάνης ξεκίνησε τρέξιμο στο γήπεδο από χθες, ενώ ο ατομικά προπονήθηκε ο Φρανσίσκο Χαβίτο, σε αντίθεση με τον Μαυρουδή Μπουγαΐδη αλλά και τον Δημήτρη Χασομέρη, που αμφότεροι επανήλθαν στον κανονικό πρόγραμμα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. 

Γιάννης Χατζηνικολάου «Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες που έχω στη διάθεσή μου, αλλιώς δεν θα ερχόμουν στον Πανθρακικό»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Πανθρακικού μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης ο κ. Χατζηνικολάου σημείωσε:
 
«Ευχαριστώ τη διοίκηση του Πανθρακικού που μου έδωσε τη δυνατότητα να έρθω και να δουλέψω στην ομάδα. Ξέρω ότι βρισκόμαστε σε κακή βαθμολογική θέση αλλά με αρκετή πίστη, ομόνοια και βοήθεια από τον κόσμο, όλοι εμείς που εργαζόμαστε σε αυτή την ομάδα θα εργαζόμαστε να φέρουμε εις πέρας το στόχο που έχει θέσει η ομάδα, και δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία.
 
Έχω εμπιστοσύνη και πιστεύω στους παίκτες, που έχω στη διάθεση μου, αλλιώς δεν θα ερχόμουν στον Πανθρακικό. Πιστεύω στους ανθρώπους που τρέχουν όλοι μέρα για την ομάδα και νομίζω πως ,αν έχουμε θετική αύρα και πίστη σε αυτό, που κάνουμε, το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για εμάς.
 
Παράλληλα ο προπονητής του Πανθρακικού αναφέρθηκε και στο επικείμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο παρατηρώντας πως «φέτος ο Πανιώνιος κάνει μια από τις καλύτερες χρονιές του τα τελευταία χρόνια. Για εμάς όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε παιχνίδι» ενώ τέλος αναφορικά με τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας τον Ιανουάριο ο κ. Χατζηνικολάου διευκρίνισε πως εξετάζεται η περίπτωση Έλληνα παίκτη που να είναι αγωνιστικά έτοιμος ώστε να μπορεί να βοηθήσει την ομάδα άμεσα ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο αν βρεθούν φερέλπιδες νέοι ποδοσφαιριστές ο Πανθρακικός να κινηθεί για την απόκτησή τους.

Περισσότερες φωτογραφίες από την πρώτη προπόνηση του Γιάννη Χατζηνικολάου εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.