Δοξα Σωστη – Δοξα Προσκυνητων 1-3

Οι Προσκηνητές σταμάτησαν το σερί του Σώστη

Τα μάτια όλων σε αυτήν την 14η αγωνιστική ήταν στραμμένα στον Σώστη όπου η δεύτερη Δόξα φιλοξένησε την πρωτοπόρο Δόξα Προσκυνητών.
Η εικόνα του αγώνα
Μετά από ένα αρκετά καλό παιχνίδι κυρίως στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με σκορ 1-3 σταματώντας έτσι το σερί των 9 νικών της ομάδας του Σώστη και διατήρησαν την πρωτοπορία και την διαφορά των 4 βαθμών από την δεύτερη πλέον Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου.
Θα λέγαμε πως οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο.
Στο πρώτο μέρος εμφανώς καλύτεροι ήταν οι γηπεδούχοι που προηγήθηκαν στο 44΄με τον Ευαγγέλου μετά από λάθος απόκρουση του τερματοφύλακα Βλαδιμηρίδη.
Στο δεύτερο ημίχρονο την υπεροχή είχε η Δόξα Προσκυνητών που ισοφάρισε με δυνατό σουτ  του Βάσκου στο 54΄μετά από επίσης  λάθος του Χατζηισαάκ , ο Βασιλακάκης έκανε το 1-2 στο 86΄και ο Λαμπίρης διαμόρφωσε το τελικό 1-3 στο 93΄.
Η ποιότητα των δύο ομάδων και ο καλός καιρός  έφεραν στο γήπεδο αρκετό κόσμο περίπου 150 άτομα που σίγουρα έφυγαν ικανοποιημένοι από το θέαμα που παρακολούθησαν.

Αξίζει να σημειώσουμε  πως  στο γήπεδο υπήρχαν  3 εθελοντές του σώματος  εθελοντών Σαμαρειτών, διασωστών  και  Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού περιφερειακού τμήματος Κομοτηνής που μάλιστα χρειάστηκε  να επέμβουν  σε τρείς περιπτώσεις ευτυχώς όμως όχι σόβαρές.
 
Τα πλάνα των δύο προπονητών
Ο Ιορδάνης Καμενίδης για την γηπεδούχο Δόξα Σώστη παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 και τερματοφύλακα τον Χατζηισαάκ. Στην άμυνα αριστερά ήταν ο Τέφος, δεξιά ο Συμεωνίδης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βοινιάδης και Λάβδας.  Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Κυπαρισούδης, Βαγενάς, Παπουτσής και στην επίθεση ο Βαιόπουλος αριστερά, ο Σερίφης δεξιά και στην κορυφή ο Ευαγγέλου.
 
Από την άλλη ο Γιάννης Κλειτσιώτης επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 με τον Βλαδιμηρίδη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα ο Ζουμπιάδης αριστερά, ο Ραμαντάνης δεξιά και στόπερ οι Μαδούρας και Σιδηρόπουλος.
Αμυντικά χάφ ήταν οι Τρίχας με τον Γεμενετζή. Μπροστά τους ακριβώς ήταν ο  Βάσκος, στο αριστερό άκρο έπαιξε ο Καλοδημίδης, στο δεξί ο Βιόπουλος και στην κορυφή ο Βασιλακάκης.
 
Το πρώτο ημίχρονο.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με 12 λεπτά καθυστέρηση διότι ο λίγο πρίν την είσοδο των 2 ομάδων ο διαιτητής κ. Κακουλίδης αντιλήφθηκε πως οι εμφανίσεις των δύο ομάδων ήταν παραπλήσιες και έστειλε τους γηπεδούχους να αλλάξουν χρώμα φανέλας και σορτς.
Η πρώτη φάση της αναμέτρησης καταγράφεται στο 3΄για την Δόξα Σώστη όταν από δεξιά ο Βαγενάς εντός μεγάλης περιοχής έκανε το δυνατό σουτ με τον Βλαδιμηρίδη να διώχνει την μπάλα με  γροθιές.
Στο 7΄και πάλι γα τους γηπεδούχους ο Τέφος έβγαλε ωραία κάθετη στον Ευαγγέλου αλλά τον πρόλαβε ο Βλαδιμηρίδης πριν πλασάρει και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 10΄θα σημειωθεί η πρώτη φάση για τους φιλοξενούμενους όταν από πλάγια ο Βιόπουλος έκανε ένα σουτ με το Χατζηισαάκ να αποκρούει με τα πόδια.
Παρά το καλό ξεκίνημα του παιχνιδιού η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς οι δύο ομάδες αναλώθηκαν κυρίως σε παιχνίδι κέντρου χωρίς να σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση.
Φτάνουμε στο 44΄όπου η Δόξα Σώστη θα ανοίξει το σκορ όταν ο  Βαγενάς από δεξιά έκανε κάτι σαν σέντρα σουτ ο τερματοφύλακας Βλαδιμηρίδης  προσπάθησε να διώξει την μπάλα η οποία όμως στρώθηκε στον Ευαγγέλου που με κοντινή προβολή έκανε το 1-0 για την ομάδα του  το οποίο πανηγυρίστηκε έντονα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.
 

Το δεύτερο ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Δόξα Προσκυνητών να πιέζει από το πρώτο λεπτό για την ισοφάριση και το κατάφερε στο 54΄ με ωραίο σουτ του Βάσκου από το ύψος της μεγάλη περιοχής, με τον τερματοφύλακα Χατζηισαάκ να φέρνει ευθύνη καθώς φαινόταν πως έλεγχε την μπάλα η οποία όμως γλίστρησε από τα χέρια του και και κατέληξε στα δίχτυα του.


Στο 57΄οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βοινιάδη στον Βιόπουλο με τον διαιτητή κ. Κακουλίδη να λέει παίζεται.
Στο 86΄ η ομάδα των Προσκυνητών θα ολοκληρώσει την ανατροπή όταν ο Βάσκος από αριστερά  έκανε  την σέντρα οι αμυντικοί του Σώστη δεν έδιωξαν την μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Βασιλακάκη  που ερχόταν από πίσω και με δυνατό σουτ έκανε το 1-2 για την ομάδα του κάτω από ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Στο 93΄η Δόξα Προσκυνητών θα εδραιώσει την νίκη της με ένα τρίτο γκολ που σημείωσε με δυνατό σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή ο Λαμπίρης.
Το τελευταίο σφύριγμα του κ. Κακουλίδη βρήκε αγκαλιασμένους τους παίχτες της Δόξας Προσκυνητών να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη που προήλθε από την πολύ καλή  τους εμφάνιση στο δεύτερο μέρος που τους διατηρεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με διαφορά τεσσάρων βαθμών από την δεύτερη ομάδα που ακολουθεί. 

Στο στρατόπεδο του Σώστη παρά την καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος  η ήττα δεν απεφεύχθη  η οποία ήταν μάλιστα η πρώτη μετά από 9 νικηφόρα αποτελέσματα.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Δόξα Σώστη (Καμενίδης): Χατζηισαάκ, Συμεωνίδης, Τέφος, Λάβδας, Βοϊνιάδης, Παπουτσής, Βαγενάς (73΄Καλαντζής), Σερίφης, Βαϊόπουλος (88΄Παναγιωτίδης), Ευαγγέλου (75΄Βλασσόπουλος), Κυπαρισσούδης.
 
Δόξα Προσκυνητών (Κλειτσιώτης): Βλαδιμηρίδης, Ραμαντάνης (46΄Κίτσος), Ζουμπιάδης, Μαδούρας, Σιδηρόπουλος, Τρίχας, Γεμενετζής , Καλοδημίδης (50΄Κλής), Βασιλακάκης, Βάσκος, Βιόπουλος (87΄Λαμπίρης).

Περισσότερες φωτογραφίες απο το παιχνίδι μπορείτε να δείτε εδώ:
http://www.paratiritis-news.gr/details.php?id=176508

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.