Α.Ε. Διδυμοτειχου – ΠΑΟΚ Κοσμιου 1-0 (+Gallery + Video)

Λύγισε στις καθυστερήσεις το Κόσμιο

Την ήττα με 1-0 στις καθυστερήσεις γνώρισε ο ΠΑΟΚ Κοσμίου την Μεγάλη Τετάρτη στο Διδυμότειχο από την Α.Ε. Διδυμοτείχου για την 2η αγωνιστική του κυπέλλου ερασιτεχνών.
Η ομάδα του Κοσμίου ταξίδεψε στο Διδυμότειχο με μόλις 12 παίχτες λόγω των απουσιών  βασικών ποδοσφαιριστών του που είναι φοιτητές και επέστρεψαν στα μέρη τους για το Πάσχα.
Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ Κοσμίου στάθηκε αξιοπρεπέστατα, πάλεψε τον αγώνα και ηττήθηκε στις καθυστερήσεις με τέρμα του Γιαννόπουλου.
Αγωνιστικά όπως ήταν φυσικό η γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα  ενώ το Κόσμιο περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και έψαχνε ένα γκολ στην κόντρα ή σε μια λανθασμένη απόκρουση κυρίως με τους Μουρατίδη και Ερκάν.
Για την ομάδα του Κοσμίου σε πολύ καλή μέρα ήταν ο τερματοφύλακας Δεληγιάννης που έσωσε σε πολλές φάσεις με τις αποκρούσεις του την ομάδα του από κάποιο τέρμα.

Σε γενικές γραμμές οι 400 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο Διδυμοτείχου παρακολούθησαν ένα μέτριο παιχνίδι σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο που δυσχέραινε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.
 
Τα πλάνα του Γιώργου Δίγκα
Λόγω τον πολλών απουσιών ο προπονητής του Κοσμίου Γιώργος Δίγκας δεν είχε πολλές επιλογές και κατέβασε την ομάδα του με αμυντικογενές σχήμα, 3-4-3.
Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Δεληγιάννης, η τριάδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Γιαπρακτσή, Μητρούση, Αραμπά, στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν από αριστερά προς τα δεξιά οι Αραματζής, Ξενάκης, Κυπιρτόγλου, Βοργιατζίδης.
Στην επίθεση αριστερά ήταν ο Μουρατίδης, δεξιά ο Στοϊνοβιτς και στο κέντρο ο Ερκάν.

 
Οι φάσεις του αγώνα
Η πρώτη φάση του αγώνα σημειώνεται στο 7΄για τους γηπεδούχους όταν ο Παντελίδης από δεξιά εκτέλεσε απευθείας κόρνερ, ο Δεληγιάννης με διπλή προσπάθεια απομάκρυνε  με γροθιές, η μπάλα στην συνέχεια στρώθηκε στον Μακρικισβίλι αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.
Στο 9΄η Α.Ε.Δ. θα πετύχει τέρμα με τον Κυριάκο Πετρόπουλο αλλά θα ακυρωθεί από τον διαιτητή κ. Ψωμόπουλο ως οφσάιντ.
Στο 21΄ο Σ.Πετρόπουλος με εξαιρετική σκαφτή μπαλιά βρήκε τον Θάνο ο οποίος απέναντι στον Δεληγιάννη προσπάθησε να περάσει την μπάλα από επάνω του αλλά κατέληξε άουτ.
Στο 25΄από αριστερά ο Παντελίδης έβγαλε την σέντρα, με την μία ο Σ.Πετρόπουλος έπιασε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 30΄το Κόσμιο θα απειλήσει για πρώτη φορά στον αγώνα όταν μετά από ωραία προσπάθεια ο Ερκάν από δεξιά πάσαρε ωραία στον Μουρατίδη στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.
 
Στο δεύτερο μέρος και πάλι οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά αλλά μέχρι το 60΄είχαν μια φλύαρη υπεροχή χωρίς ουσία.
Η πρώτη καλή στιγμή σημειώνεται στο 62΄όταν ο Σ.Πετρόπουλος από δεξιά έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Αγγελακάκη αλλά το πλασέ του απέναντι στον Δεληγιάννη έφυγε λίγο άουτ.
Στο 75΄μετά από σέντρα του Παντελίδη ο Αγγελακάκης εντός περιοχής με την μία έπιασε το σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο πορτιέρο του Κοσμίου Δεληγιάννης απέκρουσε σωτήρια.
Στο 85΄ο πρώην παίχτης του Πανθρακικού Γιάννης Γωνιάδης από το ύψος  της μεγάλης περιοχής έπιασε ένα διαγώνιο σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Και ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην παράταση η Α.Ε. Διδυμοτείχου πέτυχε το νικητηρο γκολ στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 93΄. 

Έτσι η Α.Ε. Διδυμοτείχου πήρε το εισιτήριο για την Γ’ φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών όπου θα αντιμετωπίσει  Ελπίδα Σκουτάρεως  εκτός έδρας την  επόμενη Τετάρτη 19 Απριλίου.  
Στο τέλος του αγώνα εξελίχτηκαν ωραίες στιγμές καθώς αγκαλιασμένοι αποχώρησαν οι δύο προπονητές Αναστασιάδης και Δίγκας καθώς και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Α.Ε.Διδυμοτείχου(Αναστασιάδης):Κυριακίδης, Θάνος, Παντελίδης, Κοτζά, Άχπα, Πετρόπουλος Σ., Αγγελακάκης, Μαμρικισβίλι (67′ Γκαβανόζης), Γωνιάδης, Γιαννόπουλος, Πετρόπουλος Κ.
ΠΑΟΚ Κοσμίου(Δίγκας):Δεληγιάννης, Βοργιατζίδης, Γιαπρακτσής, Αραμπας(63′ Παπαδημητρίου), Μητρούσης, Ξενάκης, Αραμπατζής, Κυπιρτόγλου, Αμέτ Ερκάν, Στοΐνοβιτς, Μουρατίδης.



Για να δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα απο το παιχνίδι κάντε κλίκ στην κεντρική φωτογραφία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.