Α΄ ΕΠΣ Θρακης: Κρισιμες αναμετρησεις για την 3η αγωνιστικη σε play off και play out!

Σπουδαία αναμέτρηση στο γήπεδο του Κάλχα

Το ντέρμπι μεταξύ της Δόξας Γρατινής και του ΠΑΟΚ Κοσμίου μπορεί να είναι αυτό που κυριαρχεί στην 3η αγωνιστική των αναμετρήσεων της Α' ΕΠΣ αλλά το πρόγραμμα περιλαμβάνει κρίσιμες «μάχες», όπως ο «τελικός» ανάμεσα σε Πολύανθο και ΠΑΟΚ Κομοτηνής και η έξοδος του Ιάσμου στον Σώστη.
 
Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου πηγαίνει στην Γρατινή με τον… αέρα του πρωτοπόρου. Η ομάδα του Σάββα Αϊβάζη μετά το διπλό επί του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων με 0-2 αγωνίζεται και πάλι εκτός έδρας και θα ψάξει ένα θετικό αποτέλεσμα για να διατηρηθεί σε τροχιά πρωταθλητισμού. Από την άλλη η Δόξα Γρατινής μετά την «λευκή» ισοπαλία απέναντι στον Ίασμο βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από την κορυφή και θέλει τη νίκη για να εκθρονίσει τον ΠΑΟΚ και να «πιάσει» πρωτιά.
 
Στο γήπεδο του Σώστη αγωνίζεται ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο έτσι ώστε με συνδυασμό αποτελεσμάτων να βρεθεί στην πρώτη θέση του μίνι πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι παρά το πολύ καλό τελείωμα που είχαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, δεν έδειξαν ανάλογο πρόσωπο στις δύο πρώτες αγωνιστικές των play off και έχουν μείνει αρκετά πίσω όμως η αναμέτρηση απέναντι στον Ίασμο είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κάνουν…επανεκκίνηση.
 
Σε τρομερό «φεγγάρι» βρίσκεται η ομάδα της Ελπίδας Σαπών που πραγματοποιεί αρκετά πειστικές εμφανίσεις και μάλιστα στο κομβικότερο σημείο της σεζόν. Πλέον μετά από τις δύο νίκες που έχει πετύχει βρίσκεται στο -1 από την κορυφή και ο σημερινός αγώνας κόντρα στον μαχητικό Σπάρτακο είναι πολύ σημαντικός. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με δύο ήττες τα play off και σίγουρα δεν θυμίζουν την ομάδα της κανονικής διάρκειας. Όμως σίγουρα είναι ακόμη νωρίς και μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα για το σύνολο του κ. Γεμενετζή.
 
Για τα play out ο πρωτοπόρος Ορφέας Ξυλαγανής με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη με 1-2 στην έδρα του ΠΑΟΚ, φιλοξενείται στην Μεσσούνη. Ο ΑΟ προέρχεται από την εντός έδρας ήττα απέναντι στον Ορφέα Στρύμης (0-2) και μετρά πλέον δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το παιχνίδι με τον Ορφέα είναι πολύ μεγάλης σημασίας για τους γηπεδούχους και σίγουρα θα κάνουν τα πάντα για ένα θετικό αποτέλεσμα.
 
Πολύ ενδιαφέρουσα αναμένεται η αναμέτρηση ανάμεσα στην Αναγέννηση Παγουρίων και τον Ορφέα Στρύμης με τις δύο ομάδες να έχουν έναν μόλις βαθμό διαφορά μεταξύ τους. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην δεύτερη θέση με 11 βαθμούς, ενώ οι γηπεδούχοι στην τρίτη με 10. Είναι σαφές ότι και οι δύο ομάδες θα ψάξουν τους τρείς βαθμούς της νίκης, έτσι ώστε να ξεφύγουν από σήμερα κιόλας από τη ζώνη του υποβιβασμού.
 
Τέλος, στον Πολύανθο θα κοντραριστούν ο τοπικός Κομψάτος με τον ΠΑΟΚ Κομοτηνής με τις δύο ομάδες να έχουν από πέντε βαθμούς και να θέλουν αμφότερες τη νίκη για να ξεκολλήσουν από την ουρά της βαθμολογίας και να διεκδικήσουν τις πιθανότητες που έχουν για την βαθμολογική σωτηρία. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την ισοπαλία με 1-1 με αντίπαλο την Αναγέννηση Παγουρίων, ενώ ο ΠΑΟΚ από την ήττα με 1-2 από την Ξυλαγανή. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής: 

Play off: Ελπίς Σαπών – Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων (Κακουλίδης, Καραγιάννης, Δανδανίδης)
Δόξα Γρατινής – ΠΑΟΚ Κοσμίου (Κουμπαράκης, Δημητριάδης, Χαρίτσης)
Δόξα Σώστη – Μ. Αλέξανδρος Ιάσμου (Χαμαλίδης, Καρακασίδης, Μωραΐτης)

Play out: Κομψάτος Πολυάνθου – ΠΑΟΚ Κομοτηνής (Δρακίδης, Τζιώτζιος, Τσιαβδαρίδης)
ΑΟ Μεσσούνης – Ορφέας Ξυλαγανής (Χούσκογλου, Γκιόσης, Γαρδικιώτης)
Αναγέννηση Παγουρίων – Ορφέας Στρύμης (Παπαγεωργίου, Μπαλάφας, Λάπατας)

Όλοι οι αγώνες ξεκινάνε στις 17:00

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.