120 αναρριχητες απο ολη την Ελλαδα στην Κομοτηνη

Για τον 3ο Διασυλλογικό Αγώνα Αγωνιστικής Αναρρίχησης του ΕΟΣ Κομοτηνής

Με μεγάλη επιτυχία, και τη συμμετοχή 120 αθλητών από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 14 Απριλίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής – 2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής ο 3οςΔιασυλλογικός Αγώνας Αγωνιστικής Αναρρίχησης που διοργάνωσε ο ΕΟΣ Κομοτηνής.

Το ενδιαφέρον ήταν σημαντικό, με τους αναρριχητές να διαγωνίζονται στις πίστες που στήθηκαν εντός του γυμναστηρίου, με ιδιαίτερα ενθαρρυντική την παρουσία μικρών παιδιών που έδωσαν ζωντάνια στο χώρο, και έδειξαν πως τόσο ο Σύλλογος, όσο και η πόλη μας μπορούν να υποστηρίξουν ανάλογες ή και μεγαλύτερές δράσεις, αρκεί να υπάρξει η απαραίτητη στήριξη.

Παράλληλα θα μπορέσουν να έχουν σημαντική πρόοδο και οι αθλητές τους, με 2 ήδη να έχουν κληθεί στην Εθνική ομάδα λαμβάνοντας μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο στην Ιταλία.

Σημαντικό το ενδιαφέρον για την αναρρίχηση

Όπως τόνισε υπεύθυνος της Αναρρίχησης κ. ΑρχοντήςΕξακοΐδης, είναι ένα γεγονός που αφορά όλη την πόλη, και η ανάπτυξη του αθλήματος φαίνεται από τον κόσμο που συμμετέχει.

Οι αθλητές ξεκινούσαν από παιδιά της πρώτης Δημοτικού, μέχρι έφηβους ηλικίας 16-17 ετών, που διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες τους, με τον κ. Εξακοΐδη να τονίζει πως αυτό που είναι απολύτως απαραίτητο για να συνεχίσει η ανάπτυξη του αθλήματος, είναι η δημιουργία εγκαταστάσεων, και συγκεκριμένα μια πίστα διεθνών προδιαγραφών στην Κομοτηνή, που θα έχει θετικά αποτελέσματα για την πόλη και την Περιφέρεια στην ανάπτυξη του αθλήματος, που πλέον έχει γίνει Ολυμπιακό.

Σημείωσε μάλιστα πως στην πρόσφατη συμμετοχή των αθλητών τους στους αγώνες στην Ιταλία, φάνηκε η διαφορά του επιπέδου, ακριβώς λόγω της ύπαρξης αυτών των εγκαταστάσεων.

«Όταν σε κάθε πόλη και χωριό υπάρχει μια πίστα αναρρίχησης και στην Ελλάδα έχουμε μόνο δύο πίστες, καταλαβαίνετε πως δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα, παρόλα αυτά επειδή το αγαπάμε εδώ και χρόνια κυνηγάμε την ανάπτυξή του» σημείωσε, θυμίζοντας πως υπήρχε σχεδιασμός δημιουργίας αναρριχητικής πίστας στο Πανθρακικό Στάδιο, που όμως δεν έχει ακόμα προχωρήσει.

Ενθουσιασμός από τα παιδιά

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Πετρακόπουλος σχολιάζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον, τόνισε πως αν κάποιος το θέλει και το πιστεύει, μπορεί να ασχοληθεί με το άθλημα, να παρακολουθεί τα απαραίτητα μαθήματα, με τα παιδιά να δείχνουν σημαντικό ενθουσιασμό αλλά και ικανότητες.

Η Κομοτηνή, τόνισε, έχει βγάλει αρκετούς αθλητές, όπως φαίνεται και από τους 2 αθλητές στην Εθνική Ελλάδας, και εξέφρασε την πεποίθησή του πως το άθλημα μπορεί να αναπτυχθεί κι άλλο στην Ελλάδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.