Αντιδρασεις για τη δηλωση του Αρχιεπισκοπου οτι «το Ισλαμ δεν ειναι θρησκεια αλλα πολιτικο κομμα»

Για άστοχη δήλωση κάνουν λόγο πολιτικοί της μειονότητας

Την αντίθεσή τους στα όσα δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος για το Ισλάμ, στο πλαίσιο αφιερωματικών εκπομπών του Open TV για την επανάσταση του 1821, εκφράζουν με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμπολίτες πολιτικοί, που προέρχονται από τη μειονότητα.

Συγκεκριμένα ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή που προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου, δήλωσε ότι «το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία αλλά πολιτικό κόμμα, είναι πολιτική επιδίωξη και είναι οι άνθρωποι του πολέμου». «Είναι οι άνθρωποι της εξαπλώσεως, αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ», συμπλήρωσε.

 

Δείτε την επίμαχη αναφορά μετά το 26ο λεπτό στο βίντεο που ακολουθεί:

 

 

Ιλχάν Αχμέτ: «Οι θρησκείες υπάρχουν για να ενώνουν τους ανθρώπους και όχι για να τους διχάζουν»

Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε πολιτικούς της περιοχής, μουσουλμάνους το θρήσκευμα, που έσπευσαν να καταδικάσουν τα όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ έγραψε σε ανάρτησή του:

«Στο πρόσφατο παρελθόν, ο Βελόπουλος, ο αρχηγός του κόμματος Ελληνική Λύση από το βήμα της βουλής, προσέβαλε ανοιχτά το Ισλάμ, αλλά τον καταδίκασα έντονα στην ομιλία μου από το κοινοβούλιο.

Έχουμε δει ότι ο ίδιος λόγος επαναλαμβάνεται τώρα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Η εν λόγω δήλωση είναι κατά της ειρήνης, της ανεκτικότητας, της ελευθερίας της θρησκείας και των πεποιθήσεων και είναι απολύτως απαράδεκτο να προσβάλλει και να προκαλεί αναταραχή στοχεύοντας μια θρησκεία και τα μέλη της με τέτοιες και παρόμοιες δηλώσεις.

Καταδικάζω έντονα τέτοιες εκφράσεις, που είναι εκδήλωση μιας παρόμοιας νοοτροπίας.

Όπως θα θυμόμαστε, στην ομιλία μου στις 5 Δεκεμβρίου 2019, ανέφερα ξεκάθαρα ότι οι επιθέσεις κατά της θρησκείας του Ισλάμ είναι απαράδεκτες ανεξάρτητα από την προέλευσή τους και εξέφρασα συγκεκριμένα την τιμή μου να εκπροσωπώ χιλιάδες ανθρώπους που ανήκουν στη θρησκεία του Ισλάμ στη Δυτική Θράκη.

Σας υπενθυμίζω ότι ισχύουν και σήμερα οι ίδιες αρχές.

Από την άλλη πλευρά, θα ήθελα να εκφράσω την ανησυχία μου ότι στο δημόσιο λόγο οι προσβλητικοί λόγοι κατά του Ισλάμ δεν έχουν αλλάξει.

Οι θρησκείες υπάρχουν για να ενώνουν τους ανθρώπους και όχι για να τους διχάζουν..»

 

Οντερ Μουμίν: «Δυστυχώς σε κάθε θρησκεία υπάρχουν άνθρωποι του πολέμου»

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος Ιάσμου αναφέρει σε ανάρτησή του: «Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος προέβη στην εξής ατυχέστατη δήλωση: “Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία. Είναι πολιτικό κόμμα. Οι άνθρωποι του, είναι άνθρωποι του πολέμου”.

Το Ισλάμ είναι θρησκεία. Δεν είναι πολιτικό κόμμα. Δυστυχώς σε κάθε θρησκεία υπάρχουν άνθρωποι του πολέμου».

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.