Πλημμυρικα φαινομενα στον Ιασμο απο την εντονη βροχοπτωση

Σημαντικά περιορισμένα τα προβλήματα σε σχέση με το παρελθόν – «Σωτήριο» το φράγμα

Στην περιοχή του Ιάσμου εντοπίστηκαν και αυτή τη φορά τα περισσότερα πλημμυρικά φαινόμενα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν και την Ροδόπη από τα ξημερώματα της Κυριακής.
 
Η έντονη βροχόπτωση ήταν αρκετή ώστε να επαναληφθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα εντός του οικισμού, όπου και συγκεντρώθηκαν μεγάλος όγκος νερού και λάσπης, ωστόσο όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιάσμου κ.Οντέρ Μουμίν οι εστίες ήταν σημαντικά περιορισμένες σε σχέση με αντίστοιχες εικόνες του παρελθόντος, καθώς περιορίστηκαν σε μικρό αριθμό οικιών αλλά σε λίγα σημεία του οδικού δικτύου προς την Πελεκητή.
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα πρώτα λεπτά συνεργεία του Δήμου, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνέδραμαν για την εκτόνωση των φαινομένων, ενώ αμφότεροι υπογράμμισαν την «αποτρεπτική» λειτουργία του φράγματος ως προς την εμφάνιση μεγαλύτερων προβλημάτων.
 
«Το νέο φράγμα αποδείχθηκε “σωτήριο” καθώς θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερα προβλήματα. Οι εικόνες αποδεικνύουν πως ο όγκος νερού και των φερτών υλών που μετακινήθηκαν από την ορεινή περιοχή ήταν τεράστιος» σημείωσε με την σειρά του και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον πλήρη συντονισμό Περιφέρειας, Δήμου Ιάσμου, Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.
 

Τα φαινόμενα αυτή την ώρα παρουσιάζουν ύφεση, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να παραμένουν σε επιφυλακή, ωστόσο συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή στις ιρλανδικές διαβάσεις,  όπου ο όγκος νερού που συγκεντρώνεται τις καθιστά απροσπέλαστες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.