Στην Κομοτηνη ο Υφυπουργος Προστασιας του Πολιτη Λευτερης Οικονομου

Προέδρευσε σε σύσκεψη για την αστυνομική θωράκιση της Ροδόπης

Την ίδρυση αστυνομικού τμήματος στη Νυμφαία έθεσε στον υφυπουργό ο Ευ. Στυλιανίδης

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Λευτέρης Οικονόμου που συνόδευσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της επίσκεψής του σε Έβρο και Σαμοθράκη, βρέθηκε εκτάκτως στην Κομοτηνή το απόγευμα του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου, για να προεδρεύσει σε ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, με θέμα την θωράκιση των υποστελεχωμένων αστυνομικών υπηρεσιών στη Ροδόπη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Πασχάλης Συριτούδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Διευθυντής Μιχαήλ Σεβδυνίδης και Αξιωματικοί του Νομού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο υφυπουργός και η ηγεσία της Αστυνομίας ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον Γενικό Διευθυντή Αν. Μακεδονιας και Θράκης κ. Συριτούδη, τον Διευθυντή Κομοτηνής κ. Σεβδυνίδη και τους διοικητές Σαπών, Ιάσμου, Ασφαλείας και τροχαίας για τα ζητήματα στη Ροδόπη, όπως και για το πλέγμα των αστυνομικών δράσεων που εφαρμόζονται στην Θράκη. Στη συνέχεια έδωσαν τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις για τη βελτιστοποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης.

Ο Βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης επαίνεσε τον υφυπουργό και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ για την άμεση ανταπόκριση τους και ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την υιοθέτηση της πρότασης του να έλθουν στην Κομοτηνή 20 συν 60 αστυφύλακες Ροδοπίτες που υπηρετούν σε άλλα μέρη της Ελλάδος για να συνδράμουν στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΣΠΙΔΑ καθώς και να προσληφθούν 100 συνοριοφύλακες από τη Ροδόπη με κριτήριο την εντοπιότητα για τη φύλαξη των διαβάσεων και των συνόρων με τη Βουλγαρία.

Επιπλέον ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη στήριξη στις υποδομές και τα μέσα και έθεσε θέμα ίδρυσης αστυνομικού τμήματος στη Νυμφαία για την υποστήριξη των συνόρων ώστε να ανοίξουν τα σύνορα και για λεωφορεία, κάτι που θα τονώσει την τοπική οικονομία, όπως υποστηρίζει ο βουλευτής.

Ο κ. Οικονόμου ευχαρίστησε τον Ευριπίδη Στυλιανίδη για την αδιάκοπη και ουσιαστική συμπαράσταση του στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ ο Βουλευτής Ροδόπης επαίνεσε τα τοπικά στελέχη, διότι «όλο το προηγούμενο διάστημα υπερέβαλαν εαυτόν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του νομού», τόνισε ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.