Επιμελητήρια ΑΜ-Θ προς Περιφέρεια για την ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜ-Θ: «Ορίστε διοίκηση για να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα το έργο της»

04.08.2020 11:41

Σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κάνουν λόγο για «απαξιωτικό και υποτιμητικό τρόπο συμπεριφοράς του Περιφερειάρχη προς τα Επιμελητήρια, αλλά και προς τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας μας»

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Ανοιχτή επιστολή προς τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ συνυπογράφουν οι πρόεδροι των έξι επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ «ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜ-Θ».

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης που έχει ανακύψει τους τελευταίους μήνες μεταξύ της περιφέρειας και των επιμελητηρίων της ΑΜΘ και της πρόσφατης απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, η οποία ακύρωσε τις αποφάσεις του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που αφορούσαν την αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜ-Θ, τα επιμελητήρια επανέρχονται ζητώντας από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ να προβεί τάχιστα στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να υπάρξει νόμιμη διοίκηση και να μπορέσει, η ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ να συνεχίσει χωρίς προβλήματα, το σημαντικό έργο που επιτελεί.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή όλη η καθυστέρηση στα εν εξελίξει επιχειρηματικά σχέδια που απασχολούν τις επιχειρήσεις της ΠΑΜ-Θ «δεν ευθύνονται τα Επιμελητήρια, όπως κάποιοι παραπλανητικά διαδίδουν, αλλά αποκλειστικά η Διοίκηση της Περιφέρειας», για να τονίσουν πως με «υπαιτιότητα της Περιφέρειας, η εταιρεία στερείται νόμιμης διοίκησης και καταστατικής εκπροσώπησης».

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Ανοιχτή επιστολή στον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ.»

Τα έξι επιμελητήρια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη παρούσα ανοιχτή επιστολή, θέλουμε να αναδείξουμε για άλλη μια φορά την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, εδώ και τρείς μήνες,  στον ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ΔΕΣΜ-ΟΣ, με έδρα την Κομοτηνή, εξαιτίας της συμπεριφοράς και των λάθος χειρισμών, του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ.

Θέλουμε να ενημερώσουμε τις επιχειρήσεις μας, οι οποίες έχουν σε εξέλιξη επιχειρηματικά σχέδια, ότι για την όλη καθυστέρηση στην διαχείριση των θεμάτων  που τους απασχολούν, και συνεργάζονται με ΔΕΣΜ-ΟΣ, δεν ευθύνονται τα Επιμελητήρια, όπως κάποιοι παραπλανητικά διαδίδουν, αλλά αποκλειστικά η Διοίκηση της Περιφέρειας.

Αυτό γίνεται απόλυτα κατανοητό, ακόμη περισσότερο, αφού σύμφωνα και με την σχετική απόφαση, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, στης 27 Ιουλίου 2020, σχετικά με την σύνθεση του Δ.Σ. του ΔΕΣΜ-ΟΣ και μετά από σχετική προσφυγή μας, στης 15/05/2020, και λαμβάνοντας υπόψιν, όλα τα σχετικά τα οποία συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον φορέα, δηλώνει και αποφασίζει η Αποκεντρωμένη, «ότι το Δ.Σ. του ΔΕΣΜ-ΟΣ δεν λειτουργεί νόμιμα, εφόσον υπάρχει παράβαση διατάξεων σχετικά με την διαδικασία ορισμού των μελών εκ της πλευράς της Περιφέρειας».

Ο διορισμός επομένως των μελών του Δ.Σ, από τον Περιφερειάρχη, ήταν με λάθος διαδικασία, και καλεί η Αποκεντρωμένη, ρητά τον  Περιφερειάρχη, να προβεί σε όλες τις νόμιμες σχετικά ενέργειες, προκειμένου να ορίσει μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο εκπροσώπους και να αρχίσει, ξανά  η ομαλή λειτουργία  του Δ.Σ  της ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά, ότι θεωρούμε απαξιωτικό και υποτιμητικό τον τρόπο συμπεριφοράς του Περιφερειάρχη προς τα Επιμελητήρια, αλλά και προς τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας μας, εν μέσω μιας καταστροφικής κρίσης, και παρόλο που απεγνωσμένα ζητούμε λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, αγνοεί και δεν παρίσταται ούτε στις Γενικές Συνελεύσεις που τον έχουμε προσκαλέσει (3 τον αριθμό), ούτε έχει απαντήσει στις επιστολές μας, με αποκορύφωμα ότι ακόμη και την πρόσφατη εξώδικη επιστολή που του στείλαμε, προκειμένου να βρεθεί προσωρινή λύση, δεν έχει λάβει υπόψιν του  και μας αγνοεί επιδεικτικά.

Επειδή αυτή την στιγμή η εταιρεία λόγω υπαιτιότητας της Περιφέρειας, στερείται νόμιμης διοίκησης και καταστατικής εκπροσώπησης, καλούμε δημόσια και ανοιχτά, τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., να προβεί τάχιστα στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να υπάρξει νόμιμη διοίκηση και να μπορέσει, η ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ να συνεχίσει χωρίς προβλήματα, το σημαντικό έργο που επιτελεί.

H εταιρεία ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε ένα βασικό και πολύ χρήσιμο εργαλείο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της περιοχής μας και λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

 Δεν θα επιτρέψουμε σήμερα, σε κανέναν  να διαταράξει την εύρυθμη  λειτουργία  αυτού του εργαλείου και μηχανισμού ανάπτυξης, που όλα τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας, έχουμε συνεισφέρει τα μέγιστα.

Με εκτίμηση,

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Α.Μ.Θ

 

 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine