Υπεγράφησαν δύο έργα LEADER της ΔΕΥΑ Κομοτηνής

01.08.2020 02:04

Κώστας Μαρκενδούδης

Το ένα αφορά την ύδρευση των οικισμών Στυλαρίου και Σιδηράδων και το δεύτερο τον οικισμό Μελέτης

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Ξεκίνησαν να μπαίνουν οι Υπογραφές στις Συμβάσεις Έργων Δημόσιου χαρακτήρα με εγκεκριμένους φορείς του προγράμματος LEADER Ροδόπης – Ξάνθης, με 35 φορείς στο διάστημα των επόμενων ημερών να υπογράφουν συμβάσεις υψηλής χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος LEADER με την Αναπτυξιακή Ροδόπης και θα ξεκινήσει η έναρξη υλοποίησης των έργων τους.

Για το λόγο αυτό τις τελευταίες μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με αρμόδια μέλη της Αναπτυξιακής Ροδόπης Α.Ε. στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης.

Η Αναπτυξιακή Ροδόπης σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφέρεια ΑΜΘ κατάφερε να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους, ώστε να προχωρήσει όλα τα έργα που έχουν εγκριθεί.

Στους φορείς Δημοσίου περιλαμβάνονται Δήμοι και των δύο νομών, Δημόσιες Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης, Μητροπόλεις, το Πανεπιστήμιο (συνολικά 10 έργα), καθώς και έργα δημόσιου χαρακτήρα  (συνολικά 25 έργα) με φορείς  υλοποίησης πολιτιστικούς συλλόγους, ενώσεις αθλητικών σωματείων, συλλόγου Μέριμνας ΑΜΕΑ, και περιβαλλοντικούς φορείς.

Έτσι στις 29 Ιουλίου, στη συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης και Προέδρου της Αναπτυξιακής Ροδόπης Α.Ε., Νικόλαου Τσαλικίδη, των στελεχών της Αναπτυξιακής Ροδόπης και του αρμόδιου φορέα, ξεκίνησε και επίσημα η διαδικασία υπογραφής, με την υπογραφή συμβάσεων με την ΔΕΥΑ Κομοτηνής.

Τα έργα και οι ανάγκες κατά προτεραιότητα προτάθηκαν από τη ΔΕΥΑ Κομοτηνής και αφορούν την υδρευτική ενίσχυση των οικισμών του Ορεινού Όγκου και συγκεκριμένα των οικισμών Στυλαρίου και Σιδηράδων για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών τους, με προϋπολογισμό 48.000 ευρώ. Ακόμη, υπεγράφη έργο, προϋπολογισμού 374.446,40 ευρώ, για την αναβάθμιση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Μελέτης με την κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου διανομής.

Μετά την υπογραφή, ο κ. Τσαλικίδης τόνισε πως πλήθος από προτάσεις, που καλύπτουν διάφορες θεματικές ανάγκες βρίσκονται στις βασικές προτεραιότητες μας και πάντα στο επίκεντρο για συζήτηση και πραγμάτωση τους.

«Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου είναι απαραίτητη και τα έργα παροχής νερού εξυπηρετούν τις ανάγκες του πολυτιμότερου αγαθού για τη ζωή όλων. Εκσυγχρονίζουμε τις υφιστάμενες υποδομές και δημιουργούμε υποδοχείς για νέες.» δήλωσε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, κ. Χαραλαμπίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχή έκβαση της συνάντησης, ελπίζοντας και σε μετέπειτα συνεργασίες ανάλογης εμβέλειας και σημαντικότητας.  

Τέλος, τις συναντήσεις πλαισίωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ροδόπης ΑΕ, Νικόλαος Τσαλικίδης, ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας Στάθης Κεφαλίδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος LEADER Ροδόπης - Ξάνθης, Δημήτρης Πολιτειάδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Παναγιώτης Χαραλαμπίδης και ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης.
    
 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine

tzevelekidis
ehealthmonitoring