Νοσοκομειο Ξανθης: Σε λειτουργια υπερσυγχρονος Μοριακος Αναλυτης Ανιχνευσης Covid-19

Έχει τη δυνατότητα να εξετάζει 96 δείγματα ταυτόχρονα

Έναν υπερσύγχρονο Μοριακό Αναλυτή Ανίχνευσης Covid-19 (real time PCR), δυναμικότητας 96 δειγμάτων ταυτόχρονα, προμηθεύτηκε και λειτουργεί το Νοσοκομείο Ξάνθης. Το εν λόγω μηχάνημα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του γειτονικού νομού από το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» με τη Διοικήτρια κ. Έλενα Ροφαέλα να ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους του υπουργείου Υγείας για την ικανοποίηση του αιτήματος. Και τούτο διότι σύμφωνα με την ίδια η προμήθεια ενός τέτοιου μηχανήματος διόλου εύκολη υπόθεση δεν είναι «αφού είναι δυσεύρετα, ακόμη και σήμερα, στη παγκόσμια αγορά, καθώς όλες οι χώρες ταυτόχρονα ζητούν απεγνωσμένα παρόμοιο εξοπλισμό».

Γνωστοποιώντας το γεγονός της προμήθειας η διοικήτρια σπεύδει να υπενθυμίσει πως «οι επόμενοι μήνες θα είναι το ίδιο δύσκολοι και κρίσιμοι όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας, αλλά και της λειτουργίας όλων των φορέων που είναι επιφορτισμένοι με τη προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών. Στόχος όλων πρέπει να είναι η κοινή δράση χωρίς προαπαιτούμενα, μονόπλευρες στρατηγικές και πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο κορωνοϊός είναι εδώ, μας αφορά όλους, είναι ακόμα απόλυτα ενεργός στην κοινότητα, μολύνει με την ίδια ένταση, απαιτεί σοβαρότητα στην ατομική ευθύνη όλων μας, μα πάνω απ’ όλα για να αντιμετωπιστεί δραστικά πρέπει όλοι να συνεργαστούμε με σοβαρότητα και ταπεινοφροσύνη».

«Όλοι εμείς στο Νοσοκομείο Ξάνθης, θα συνεχίσουμε όπως πορευτήκαμε όλον αυτό τον καιρό. Δυναμικά, παραγωγικά και διακριτικά, με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των συμπολιτών μας και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας» διαβεβαιώνει η ίδια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.