Μετακομιζει στο κτιριο του Σωματος Ελληνων Οδηγων το Δημοτικο Συμβουλιο Μαρωνειας-Σαπων

Λόγω της μετακόμισης των υπηρεσιών του Δήμου στο χώρο όπου γινόταν οι συνεδριάσεις

Την έγκρισή του έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών στην αλλαγή του τόπου συνεδριάσεων του, μιας και μετακινείται για δεύτερη φορά, από την παλιά ΔΟΥ Σαπών στο κτίριο του Σώματος Ελλήνων οδηγών.
 
Να θυμίσουμε πως κανονικά οι συνεδριάσεις γίνονται στο Συνεδριακό Κέντρο Σαπών, το οποίο όμως, έχει σημαντικές φθορές, για αυτό και αυτή την περίοδο προωθείται η επισκευή του.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίαζε τους τελευταίους μήνες (πριν την έλευση του κορωνοϊού) στο χώρο της παλιάς ΔΟΥ Σαπών. Όμως πλέον πρέπει να φύγει και από εκεί, γιατί λόγω των επισκευών που θα πραγματοποιηθούν στο Δημαρχείο των Σαπών, όλες οι υπηρεσίες μετακινήθηκαν στη ΔΟΥ, και έτσι δεν μπορούν να γίνουν οι συνεδριάσεις εκεί.
 
Για αυτό και προωθήθηκε η λύση της δωρεάν παραχώρησης του κτιρίου του Σώματος Ελλήνων Οδηγών, για 6 μήνες με δυνατότητα παράτασης για άλλους 6, που βρίσκεται επί της οδού Γεννηματά 2, στις Σάπες, με τον Δήμο να δεσμεύεται ότι θα αναλάβει τη συντήρηση του κτιρίου και τη λειτουργία του σε άριστη κατάσταση για το διάστημα που θα το χρησιμοποιεί.
 
Αναλυτικά οι εργασίες που αναλαμβάνει να εκτελέσει ο Δήμος είναι εργασίες συντήρησης ηλεκτροφωτισμού, στέγης, γραφείων, κιγκλιδωμάτων, ενώ θα γίνουν και ελαιοχρωματισμοί, εργασίες διαμόρφωσης της εισόδου του κτηρίου και καθαριότητας.
 
Το θέμα είχε εισαχθεί σε προηγούμενο συμβούλιο, με 2 παρατάξεις της αντιπολίτευσης να το καταψηφίζουν, ζητώντας να επανέλθει με κοστολόγηση των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στο συγκεκριμένο ακίνητο από το Δήμο.
 
Τελικά έγινε μια οικονομοτεχνική μελέτη και εγκρίθηκε η μετακίνηση στο νέο κτίριο, όπου θα γίνουν οι επόμενες συνεδριάσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στα κτίρια του Δήμου.
 
Να σημειωθεί πάντως πως έχει υπάρξει κάποια αντίδραση για τη δεύτερη μετακίνηση, με αναφορές για συνεδρίαση σε άλλα σημεία του Δήμου, όμως όπως επισήμανε ο κ. Χαριτόπουλος, εκ του νόμου οι συνεδριάσεις πρέπει να γίνονται στην έδρα του Δήμου.
 
Το συμβούλιο μπορεί, αφού πάρει απόφαση σε προηγούμενη συνεδρίαση, να πραγματοποιεί συνεδριάσεις σε ειδικές περιπτώσεις σε άλλα σημεία του Δήμου, κάτι που επιθυμούν να κάνουν τόσο στη Μαρώνεια, όσο και στην Ξυλαγανή, αλλά οι συνεδριάσεις κανονικά γίνονται στην έδρα του Δήμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.