Πως ειδαν οι μαθητες της Ροδοπης την πρωτη μερα των Πανελλαδικων

Διαφορετικά επηρέασε τους μαθητές ο κενός χρόνος λόγω της πανδημίας

Με το μάθημα «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία», όπως λέγεται πλέον η Έκθεση, μιας και οι μαθητές πλέον διαγωνίζονται και σε ένα θέμα σχετιζόμενο με λογοτεχνικό κείμενο, άνοιξαν φέτος τη Δευτέρα 15 Ιουνίου οι πανελλαδικές εξετάσεις, με τους μαθητές να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα.

Και στη Ροδόπη οι μαθητές κλήθηκαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο «ΠτΘ» μίλησε με τρείς μαθητές στο εξεταστικό κέντρο του 3ου ΓΕΛ, καταγράφωντας τις διαφορετικές εμπειρίες που αποκόμισαν οι μαθητές.

Μπαράν Μουσταφά

«Τα θέματα δεν ήταν τόσο δύσκολα, αλλά ήθελαν λίγο διάβασμα»

«Τα θέματα δεν ήταν τόσο δύσκολα, αλλά ήθελαν λίγο διάβασμα» σημείωσε ο Μπαράν Μουσταφά, τονίζοντας πως ήθελε μεταξύ άλλων προσεκτική προσέγγισή στο θέμα για την ανάγνωση και τα βιβλία.

Το θέμα δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, ανέφερε, παρόλο που ο ίδιος δεν ήταν ενθουσιασμένος από την απόδοσή του, και περιμένει ένα καλό αποτέλεσμα όταν βγουν οι βαθμοί.

Δημήτρης Μποσατζής

«Χρειάστηκε πολύ παραπάνω προσπάθεια και συγκέντρωση λόγω της παύσης για την πανδημία»

Ικανοποιημένος από την απόδοσή του ήταν ο Δημήτρης Μποσατζής, ο οποίος στοχεύει φέτος στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στη Ξάνθη, και ελπίζει να τα καταφέρει.

Το διάστημα των περιορισμών της πανδημίας, σημείωσε, ήταν διαφορετικό, και τους πήγε πίσω το πρόγραμμα, για αυτό και θεωρεί πως χρειάστηκε πολύ παραπάνω προσπάθεια και συγκέντρωση.

Χρυσαφένια Φακούδη

«Ο χρόνος της πανδημίας για μένα ήταν εποικοδομητικός»

Ικανοποιημένη από την προσπάθειά της ήταν η Χρυσαφένια Φακούδη, η οποία θεωρεί πως μπόρεσε να αποδώσει αυτό που ήθελε στο χαρτί στα θέματα των Πανελλαδικών.

Μάλιστα τόνισε πως ο χρόνος που μεσολάβησε με τα κλειστά σχολεία δεν της δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα. «Ο χρόνος της πανδημίας για μένα ήταν εποικοδομητικός» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.