Το προγραμμα εορτασμου της 25ης Μαρτιου στην Κομοτηνη

Στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου η Επίσημη δοξολογία, στις 12.00 η παρέλαση

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή για την Επέτειο της Εθνικής παλιγγενεσίας γνωστοποίησε η Περιφέρεια ΑΜΘ. Σύμφωνα με αυτό για την 25η Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου έως και την Δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2024.

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2024.

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών από τμήμα στρατιωτικής μουσικής και δύο οπλίτες στρατονόμους, τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 στις 08:00π.μ. Η στρατιωτική μουσική της ΧΧΙ ΤΘΤ θα περιέλθει σε κεντρικές οδούς της πόλης της Κομοτηνής παιανίζοντας τον εωθινό και εμβατήρια.

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2024

08:00 Έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών από τμήμα απόδοσης τιμών, τμήμα στρατιωτικής μουσικής και δύο οπλίτες ΣΝ.

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024

08:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Τέλος προσέλευσης σημαιοφόρων σχολείων 10:00 π.μ.

Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10:20 π.μ.

Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί στον Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής κ. Κωνσταντίνο Μαυρίδη.

10:50 Επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα μπροστά στον Ανδριάντα του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Μαρωνείας Κωνστάντιου στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, στο χώρο του Ηρώου της πόλης και θα ακολουθήσει Κατάθεση στεφάνων , από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, το Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή ΠΑΜΘ, τον Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΑΜΘ, εκπροσώπους των δημοσίων αρχών, οργανισμών και ιδρυμάτων, εκπροσώπους εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων που εδρεύουν στην Περιφέρεια και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης οι εκπρόσωποι των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων της ΠΑΜΘ.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

Τιμές θα αποδοθούν από τμήμα στρατιωτική μουσικής και δύο οπλίτες στρατονόμους.

12:00 Παρέλαση των πολιτιστικών – αθλητικών οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των σωμάτων Ελλήνων προσκόπων και Ελληνίδων οδηγών, των ενόπλων δυνάμεων, της ελληνικής αστυνομίας κ.λ.π.

Χώρος παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος Δημοκρατίας και η οδός Ορφέως.

Χώρος συγκέντρωσης των τμημάτων ορίζεται ο χώρος πίσω από την ΛΑΦΚ.

Τέλος προσέλευσης πολιτιστικών, αθλητικών συλλόγων και φορέων 11:15 π.μ.

Τέλος προσέλευσης μαθητών και μαθητριών των σχολείων 11:15 π.μ.

18:10 Υποστολήτης Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.