Το καλο παραδειγμα… σχεδον

Απαρατήρητα

Η πλατεία Ομονοίας είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο, που όπως έγραψαν συνάδελφοι δημοσιογράφοι για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις του «πάρτυ» των εγκαινίων της, δεν κολλάει ο κορωνοϊός, και επομένως το μοναδικό μέρος όπου η χρήση ατομικών μέτρων προστασίας δεν κρίνονται ενδεχομένως απαραίτητα. Κατά τα εγκαίνια πάντως το βράδυ της Πέμπτης, δεν κρίθηκαν σίγουρα.
 
Στην Κομοτηνή όμως που παραμένει ένα από όλα τα υπόλοιπα μέρη του κόσμου που η πανδημία συνεχίζει την πορεία της, τα ατομικά μέτρα προστασίας σύμφωνα τουλάχιστον με τις σχετικές οδηγίες πρέπει να υπάρχουν και να χρησιμοποιούνται σωστά.
 
Το γεγονός αυτό φαίνεται πως δεν συμμερίστηκαν οι τοπικοί μας «άρχοντες» και εκπρόσωποι λοιπών φορέων κατά το διήμερο των σχετικών με την επέτειο των 100 χρόνων Ελεύθερης Θράκης, εκδηλώσεων, καθότι μάσκες για παράδειγμα δεν είδαμε πουθενά… πλην ενός, ήτοι του δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη ο οποίος μάλιστα την «στόλισε» συμβολικά και με την ελληνική σημαία.
 
Και δεν λέμε ευφάνταστη η σύλληψη και θετικά κρίνεται από τα σχόλια τουλάχιστον που διαβάσαμε, αλλά…
 
…μία που την είδαμε μία που δεν την ξαναείδαμε…υπό την έννοια ότι ενώ έδωσε το καλό παράδειγμα στην τελετή έπαρσης της ιστορικής σημαίας το πρωί της Τετάρτης, το ίδιο απόγευμα, στην υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, η μάσκα εξαφανίσθηκε.
 
Και μάλιστα εξαφανίσθηκε στο μοναδικό ίσως κομμάτι των δράσεων που και ο κόσμος, περισσότερο του επιτρεπόμενου, έδωσε το παρών, καθότι δεν ήταν λίγοι οι συμπολίτες που βρέθηκαν στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στα πέριξ αυτού κατά την έλευση της εικόνας.
 
Αν είναι να δίνεις το καλό παράδειγμα, ας το δίνεις μέχρι τέλους, για να μην αφήνεις τις κακές γλώσσες να κάνουν λόγο για «επικοινωνιακές πρακτικές άνευ ουσίας». Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.