Απληρωτοι οι δασεργατες του Εβρου απο το 2022

Σύμφωνα με καταγγελία μελών του Συνεταιρισμού Δαδιάς

Στο ίδιο έργο θεατές παραμένουν οι δασεργάτες του Έβρου, οι οποίοι και στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου ήταν «μπροστάρηδες» στην μάχη της κατάσβεσής τους, με ιδία μέσα αλλά και δυνάμεις.

Το ίδιο έπραξαν και στις αντίστοιχες πυρκαγιές του 2022, δίχως ωστόσο παρά τα υποσχεθέντα από πλευράς της κυβέρνησης, να έχουν πληρωθεί.

Αυτό κατήγγειλαν σε ρεπορτάζ του Alpha, μέλη του Συνεταιρισμού της Δαδιάς, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Βαγγέλης Μπινέκης που ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν τα έχουμε πληρωθεί ούτε αυτά τα μεροκάματα του 2023, μπορεί να έχουμε 30 μεροκάματα 40 δηλαδή όλοι οι συνέταιροι μαζί. Τα ξύλα που κάηκαν το 2022 και το 2023 είναι γύρω στα 200.000 για τον συνεταιρισμό της Δαδιάς».

Το ρεπορτάζ θίγει επίσης και λοιπά ζητήματα όπως η τεράστια υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών, τονίζοντας ότι αυτές αναμένουν ακόμα τις προσλήψεις που είχαν προαναγγελθεί από το 2019, ενώ φιλοξενούνται δηλώσεις του Προϊσταμένου Διεύθυνσης Δασών Έβρου Πέτρου Ανθόπουλου σύμφωνα με τον οποίο στη δασική υπηρεσία Έβρου έχει να προσληφθεί άτομο από το 2006 με τον νεότερο ηλικιακά υπάλληλο αυτή τη στιγμή να είναι άνω των 50 ετών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.