Στην νεα κανονικοτητα προσαρμοζονται οι επαγγελματιες της Κομοτηνης

Πολλά τα ραντεβού, πολλά και τα μέτρα που λήφθηκαν στα κομμωτήρια της πόλης

Διάβασμα αλλά και άλλα χόμπι αγκαλιάζουν οι Κομοτηναίοι μέσω των βιβλιοπωλείων
 
Τη Δευτέρα 4 Μαΐου, δεν άρθηκαν μόνο τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, αλλά άνοιξαν και κάποια καταστήματα τα οποία είχαν μείνει κλειστά όλη την προηγούμενη περίοδο.
 

Με μεγάλη προσοχή τα κομμωτήρια

 
Πολύς λόγος έγινε για τα κομμωτήρια και την λειτουργία τους, με την ζήτηση να αποδεικνύεται πολύ μεγάλη, ενώ και τα ίδια τα κομμωτήρια πήραν ειδικά μέτρα προς αποφυγή προβλημάτων.
 
Έτσι λοιπόν η μεγάλη διάρκεια του κλεισίματος, σε συνδυασμό με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αποφευχθεί ο συνωστισμός εντός των καταστημάτων, είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν πολυήμερες, ακόμα και πέρα της εβδομάδας, αναμονές με ραντεβού.
 
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων κ. Χρήστος Καρακύργιος, το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο και ελπίζει πως δεν θα κάνει «κοιλιά», μετά την πρώτη αυτή ένταση.
 
Ούτως ή άλλως όμως, λόγω των συνθηκών, έχουν πάρει διάφορα μέτρα, τόσο όσα ορίζονται από το νόμο, και σε κάποιες περιπτώσεις και παραπάνω, για να προστατέψουν τόσο τους πελάτες τους, όσο και τους ίδιους.
 
Έτσι οι πελάτες εισέρχονται στο χώρο με μάσκα και γάντια, ενώ μάσκα και γάντια φορούν και οι εργαζόμενοι, μετά από ραντεβού, που τηρούνται αυστηρά, και με τις σωστές ώρες, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι.
 
Άλλωστε, όπως σημείωσε ο κ. Καρακύργιος, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, για αυτό και αφιερώνεται διαφορετικός χρόνος για την εξυπηρέτηση του πελάτη.
 
Υπάρχουν πάντως αρκετοί επαγγελματίες του χώρου που όχι απλά τηρούν τους περιορισμούς που υπάρχουν για τον αριθμό των πελατών αλλά το κάνουν και αυστηρότερα από ό,τι προβλέπεται, θέλοντας να εξασφαλίσουν την υγεία αλλά και το αίσθημα ασφάλειας των πελατών τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου.

Βιβλία και χόμπι ενδιαφέρουν τις πρώτες ημέρες

 
Από τη Δευτέρα όμως ξεκίνησαν να λειτουργούν και τα βιβλιοπωλεία της Κομοτηνής, στα οποία η κίνηση, ήταν σταθερή, με πολλούς πελάτες να περνούν για να «τους δουν» όπως ανέφερε η κ. Δέσποινα Τεπερίδου Βαφειάδη, σημειώνοντας πως από πολλές απόψεις οι πρώτες μέρες είναι ουσιαστικά διερευνητικές.
 
Πάντως και οι πελάτες, πέρα των εργαζόμενων τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, μάλιστα είναι προσεκτικοί και πάντα ρωτούν αν μπορούν να μπουν από την είσοδο.
 
Γενικότερα αυτές τις πρώτες μέρες, πέρα από τα βιβλία, υπήρξε ενδιαφέρον και για άλλα είδη για χόμπι, όπως ζωγραφική, δείχνοντας πως οι πολίτες της Κομοτηνής αναζητούν ευκαιρίες για να απασχοληθούν.
 

Παράλληλα κίνηση βλέπουν και τα παιδικά βιβλία ζωγραφικής και δραστηριοτήτων, μιας και πολλοί θέλουν να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να περάσουν διαφορετικές ευχάριστες ώρες.
 
Ενδιαφέρον για τα παιδικά βιβλία εντόπισε και η κ. Δεμιράκη από το βιβλιοπωλείο Δημοκρίτειο, η οποία σημείωσε πως πολλοί είναι οι πελάτες που έχουν περάσει από το βιβλιοπωλείο για να δουν πώς λειτουργεί.
 
Πέραν αυτών έχουν λάβει και όλα τα μέσα προστασίας, και ελπίζουν πως το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί το ενδιαφέρον για τα βιβλία, μιας και ουσιαστικά η σχολική χρονιά, έχει ουσιαστικά τελειώσει, εκτός φυσικά από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, εκ των οποίων υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον για γραφικές ύλες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.