Κάηκε ολοκληρωτικά η δεντροφύτευση του Κυνηγετικού Συλλόγου στην Ισμαρίδα

10.04.2020 13:23

Η πρόοδος τριών ετών έγινε στάχτες

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Μία αποκαρδιωτική εικόνα αντίκρισαν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή του Νέου Σιδηροχωρίου πλησίον του υγροβιότοπου της Ισμαρίδας, σε μία από τις δενδροφυτεύσεις που είχαν κάνει πριν από 3 χρόνια.

Και αυτό γιατί η νεοφυτεία της δεντροφύτευσης, που εθελοντικά και με  άφθονο μεράκι πραγματοποίησαν μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, κυνηγοί και Θηροφύλακες το Μάρτιο του 2017, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά.Ο Κυνηγετικός τονίζει πως δεν γνωρίζει τι ώθησε όποιον το έκανε να προβεί στην πράξη αυτή, το μόνο που πέτυχε ήταν να αποτεφρώσει 215 καρποφόρους θάμνους και δέντρα αποστερώντας τροφή και αρκετές θέσεις φωλεοποίησης από την πλούσια άγρια πανίδα της περιοχής και φυσικά να ρυπάνει ατμόσφαιρα και νερό.

Τα μέλη του συλλόγου αναρωτώνται για πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτή η ανεξέλεγκτη, και καταστροφική για το φυσικό περιβάλλον, χρήση της φωτιάς. Θεωρούν παρήγορο όμως ότι η ενδημική χλωρίδα είναι προσαρμοσμένη στις πυρκαγιές και αναγεννάται. Έτσι αρκετά από τα πλατύφυλλά τους θα πρεμνοβλαστήσουν ενώ όσα δεν τα καταφέρουν θα αντικατασταθούν με νέα από τους Θηροφύλακες.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine

#menoumespiti