Δεσμευση του υφυπουργου Λ. Αυγενακη σε ερωτηση του Δ. Χαριτου για το Πανθρακικο Σταδιο Κομοτηνης

Ο βουλευτής Ροδόπης είχε θέσει το θέμα της αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα στίβου

Σε ερώτηση του ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου είχε θέσει το θέμα της αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα στίβου στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής, ώστε η πόλη μας να αποκτήσει ένα υψηλών προδιαγραφών Στάδιο, που θα φιλοξενεί αγώνες υψηλού επιπέδου, αλλά θα έχει τη δυνατότητα να αθλούνται εκεί καθημερινά πολίτες της περιοχής. Αίτημα που είχε καταθέσει και προωθήσει η προηγούμενη διοίκηση του Σταδίου στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Είναι θετικό ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σε απάντησή του δεσμεύεται να προβεί στην ένταξη του εν λόγω έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) το 2020 και ακολούθως να το δημοπρατήσει. Ο βουλευτής θα παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου μέχρι την οριστική υλοποίησή του.

Αναλυτικά η απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού:

«Σε απάντηση της Ερώτησης του Βουλευτή κ. Χαρίτου Δημ., όσον αφορά στο 1ο ερώτημά σας, σας ενημερώνουμε ότι μετά το αίτημα για την αντικατάσταση του ελαστικού συνθετικού τάπητα στο στίβο του Πανθρακικού Εθνικού Σταδίου Κομοτηνής, διεξήχθη επιτόπια αυτοψία κατά την οποία εντοπίσθηκαν – με την συμβολή της Διοίκησης του Σταδίου – οι ανάγκες για την πλήρη αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του στίβου.

Σε συνέχεια εκπονείται μελέτη με θέμα: «ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΤΑΠΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ», η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα. Μετά την ολοκλήρωση της εν λόγω μελέτης, η Υπηρεσία μας θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για το 2020 και ακολούθως να δημοπρατηθεί το έργο.

Επιπροσθέτως, η Δ/νση Τεχνικών Αθλητικών Έργων & Υποδομών της Γ.Γ.Αθλητισμού, εκτός από το ανωτέρω αίτημα, έχει ανταποκριθεί και σε παλαιότερο αίτημα της Διοίκησης του Πανθρακικού Σταδίου, το οποίο αφορούσε το έργο : «ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΗΠΕΔΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ – ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ» και το οποίο στην παρούσα φάση εκτελείται, καθώς και η κάλυψη των τεχνικών αναγκών, που προκύπτουν στις εγκαταστάσεις τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.