Το τελευταιο αντιο στη Μαρωνιτισσα Βασιλικη Περβανα

Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φίλοι και γνωστοί αποχαιρέτησαν την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Μαρώνειας «Ιππαρχία»

Τη Βασιλική Περβανά, εκ των πιο δραστήριων προσώπων της Μαρώνειας, με μεγάλη προσφορά στα κοινά, είτε δια μέσου της συμμετοχής της στα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης, είτε δια μέσου του πολιτισμού που υπηρετούσε μέχρι και την τελευταία στιγμή, αποχαιρέτησαν οικογένεια, γνωστοί και φίλοι το πρωί της Κυριακής, 23 Φεβρουαρίου.
 
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μαρωνείας «Ιππαρχία» αντιμετώπιζε καρδιακό πρόβλημα για την αντιμετώπιση του οποίου νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου και δυστυχώς κατέληξε το περασμένο Σάββατο.
 
Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία της Μαρώνειας, και όχι μόνο, την ανάδειξη και την προώθηση της οποίας υπερασπιζόταν πάντα με θέρμη η εκλιπούσα.  
 
Όσοι την αγάπησα και αναγνώρισαν στο πρόσωπό της το σπουδαίο έργο της για την ανάδειξη του τόπου της την αποχαιρέτησαν το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της  Θεοτόκου Μαρωνείας. Μεταξύ αυτών ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος ο οποίος ανέγνωσε και τον επικήδειο της, ο πρώην δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» κ. Απόστολος Ιωάννου με τον οποίο συμπορεύτηκαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Ντίνος Μορφακίδης, εκπρόσωποι των ΜΜΕ κ.α.
 

Ντίνος Χαριτόπουλος: «Μαζί με την κ. Κατίνα να αποτελέσουν γυναικεία σύμβολα της σύγχρονης ιστορίας της περιοχής μας»

 
Στον αποχαιρετιστήριο λόγο του ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Χαριτόπουλος εμφανώς συγκινημένος μίλησε για μία σπουδαία αγωνίστρια, με πάθος, φλόγα, μεράκι, δύναμη ψυχής και επιμονή, που εργάστηκε ακούραστα και με μεγάλη πίστη για την ανάδειξη και τις προοπτικές του τόπου, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να καταγραφεί στην τοπική ιστορία ανάμεσα στις σύγχρονες προσωπικότητες της Μαρώνειας, και μαζί με την κυρία Κατίνα από τους Ασκητές να αποτελέσουν τα γυναικεία σύμβολα της σύγχρονης ιστορίας της περιοχής μας.
 
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.