Βασιλης Χαριτοπουλος «Ο πιο ικανος και ισως ο πιο τυχερος θα κατακτησει στο τελος τους τιτλους της ΕΠΣ Θρακης»

«Το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης έχει μία άγρια ομορφιά» - «Η ιστορία της Ελπίδας Σαπών μας υποχρεώνει να έχουμε πρωταγωνιστικούς στόχους»

Ο Βασίλης Χαριτόπουλος αποτελεί συνώνυμο της Ελπίδας Σαπών, καθώς έχει προσφέρει εδώ και δεκαετίες τις υπηρεσίες του στην ομάδα της καρδιάς του τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και σαν προπονητής, πανηγυρίζοντας μεγάλες στιγμές.

Ο έμπειρος τεχνικός της Ελπίδας Σαπών μίλησε στην εκπομπή «Αρχίζει το Ματς» και τον Βασίλη Στοάκη για την πορεία της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα, για την ανάγκη ισχυρής εκπροσώπησης στις Εθνικές κατηγορίες και φυσικά για το μείζον θέμα των ακαδημιών.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν….

ΠτΘ: Ας μιλήσουμε λίγο για την φετινή πορεία της ομάδας, η οποία είναι εξαιρετική. Ποιο είναι το μυστικό της καλής πορείας της ομάδας;

Β.Χ.: Νομίζω πως το πιο σημαντικό είναι η παρουσία μίας ισχυρής διοίκησης, η οποία πραγματικά κάνει τα πάντα για την ομάδα και τα περισσότερα από αυτά δεν φαίνονται μάλιστα. Χωρίς ισχυρή διοίκηση δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα! Δεν θα μπορούσε η ομάδα να βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο αν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι να νοιάζονται για όλα και να προσπαθούν να μην μας λείπει τίποτα. Φυσικά μαζί με αυτούς έρχεται και η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πάει η ομάδα ψηλά.

ΠτΘ: Η ομάδα σας, παρά το μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του αρχηγού της Δημήτρη Ρούφου, συνεχίζει να διαθέτει την καλύτερη άμυνα. Πώς το καταφέρατε αυτό;

Β.Χ.: Η απώλεια του Δημήτρη Ρούφου είναι πάρα πολύ σημαντική. Είναι ένας φυσικός ηγέτης για την ομάδα τόσο ως χαρακτήρας όσο και λόγω της εντοπιότητας. Είναι εξαιρετικό παιδί που αγαπάει την ομάδα και για αυτό μας λείπει. Παρόλα αυτά τα παιδιά που υπάρχουν καταφέρανε και καλύψανε αυτό το μεγάλο κενό και αυτό οφείλεται στην λειτουργία όλης της ομάδας, γιατί όλοι μαζί αμυνόμαστε και όλοι μαζί δουλεύουμε.

ΠτΘ: Από την αρχή λέμε πως είναι φέτος το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Συμφωνείτε με αυτήν την άποψη βάσει και των αποτελεσμάτων;

Β.Χ.: Όντως φέτος είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και  έχει μία άγρια ομορφιά. Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι πολύ μικρές. Ειδικά στα Play Off το ενδιαφέρον θα κορυφωθεί και θα γίνουν μεγάλες μάχες. Σίγουρα τα Play off δίνουν την δυνατότητα στις ομάδες να είναι λίγο πιο ήρεμες στην κανονική διάρκεια καθώς όλοι θέλουν να είναι έτοιμοι στα Play Off, όπου εκεί θα κριθούν τα πάντα. Ο καλύτερος και ο πιο τυχερός στο τέλος θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου.

«Η ιστορία της Ελπίδας Σαπών συνάδει με την κατάκτηση τίτλων»

ΠτΘ: Υψηλές βλέψεις έχετε όμως και στο κύπελλο….

Β.Χ.: Η Ελπίδα είναι μακριά από τίτλους αρκετά χρόνια και η ιστορία του συλλόγου μαζί με την χρόνια παρουσία σε υψηλό επίπεδο, δεν το αντέχει αυτό. Σίγουρα στόχος μας είναι να φτάσουμε ψηλά και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο και στο τέλος να κάνουμε ταμείο. Σίγουρα θα θέλαμε στο τέλος της χρονιάς να πανηγυρίσουμε έναν τίτλο. Το θέμα είναι πως δεν είναι αποκλειστικά στο χέρι μας. Εμείς οφείλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να διεκδικήσουμε τον τίτλο.

«Την φετινή απουσία ομάδας της Ροδόπης από τις Εθνικές κατηγορίες θα την βρει μπροστά της όποια ομάδα αγωνιστεί του χρόνου στην Γ΄ Εθνική»

ΠτΘ:  Πόσο αρνητικό είναι το γεγονός πως η Ροδόπη είναι «ορφανή» από εκπροσώπηση σε εθνικές κατηγορίες  ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά;

Β.Χ.:  Σίγουρα, είναι μεγάλο πλήγμα η απουσία μίας ομάδας από την Ροδόπη σε Εθνική κατηγορία και αυτό θα το βρει μπροστά της όποια ομάδα καταφέρει να ανέβει κατηγορία φέτος. Δεν έχουμε την ευκαιρία να δούμε την φετινή αγωνιστική περίοδο τις ομάδες, το επίπεδο και γενικότερα μένουμε πίσω και αυτό είναι πλήγμα τόσο σαν πρεστίζ για το ποδόσφαιρο της περιοχής μας όσο και ουσιαστικά, καθώς όποια ομάδα ανέβει θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής στα νέα δεδομένα.  Ότι έγινε πέρυσι όμως πλέον είναι παρελθόν και ελπίζουμε να μην ξαναζήσουμε αντίστοιχες καταστάσεις.  Δεν έπρεπε να συμβούν αυτά τα πράγματα, κακώς φτάσαμε εκεί  αλλά σίγουρα δεν πρέπει να ζήσουμε κάτι αντίστοιχο εκ νέου στο μέλλον.  

ΠτΘ: Μιας και αναφέρατε το θέμα της διοίκησης στο ξεκίνημα της συζήτησης, πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά των ανθρώπων που βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας;

Β.Χ.:  Τίποτα δεν γίνεται με έναν προπονητή και 20 ποδοσφαιριστές. Εδώ και κάποια χρόνια πρόεδρος είναι ο Γιώργος Μπασδάνης, έχοντας στο πλευρό του τον ακούραστο εργάτη Χρήστο Μαυρόπουλος και τον Δημήτρη Μοσχάκη. Φέτος προστέθηκαν 2-3 νέα παιδιά και συγκεκριμένα ο Νίκος Τσαβδάρης,ο  Κώστας Χριστοδούλου και ο Γιάννης Πέτσας, νέα παιδιά με όρεξη και κάνουν δουλειά που δεν φαίνεται. Από την φροντίδα του γηπέδου, το πλύσιμο των ρούχων, τις μετακινήσεις και πολλά ακόμα που είναι απαραίτητα και γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με τις ομάδες. Σε αυτούς χρωστάμε την πορεία, είναι οι αφανείς ήρωες της ομάδας.

«Οι ακαδημίες μας θέλουμε κάθε χρόνο να γίνονται καλύτερες και να κρατούν τα παιδιά στα γήπεδα»

ΠτΘ: Οι Σάπες είναι μία περιοχή που εκπροσωπεί ένα μεγάλο τμήμα της Ροδόπης. Ποιες προσπάθειες γίνονται ώστε να υπάρχουν ακαδημίες στην Ελπίδα για να ασχολούνται τα παιδιά με το ποδόσφαιρο;

Β.Χ.: Σίγουρα το σημαντικό είναι να υπάρχουν ακαδημίες. Οι Σάπες καλύπτουν γεωγραφικά μία μεγάλη περιοχή και σημαντικά χωριά όπως τα Αρριανά, η Φιλύρα και άλλα, με αποτέλεσμα να επιβάλλεται να υπάρχει μία ακαδημία ποδοσφαίρου στην περιοχή. Η χιλιομετρική απόσταση από την Κομοτηνή αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να έρχονται καθημερινά παιδιά από τις Σάπες στην Κομοτηνή οπότε οφείλουμε όλοι μεθοδικά να βάζουμε τις βάσεις για να υπάρχουν ακαδημίες και να γίνεται σωστή δουλειά. Πολλές φορές δίνουμε τα τμήματα σε παιδιά του ανδρικού που σπουδάζουν στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και επιπλέον προσπαθούμε με κάθε τρόπο να εξελισσόμαστε. Τα παιδιά που ασχολούνται με τις ακαδημίες κάνουν πολύ καλή δουλειά και αυτό πιστώνεται από το γεγονός πως τα παιδιά συνεχώς αυξάνονται. Βέβαια θα βοηθούσε ακόμα περισσότερο αν υπήρχε πρωτάθλημα στις μεγαλύτερες ηλικίες και συχνότερες αναμετρήσεις για να μπορούν τα παιδιά να έχουν ένα επιπλέον κίνητρο. Υπάρχει ένα τμήμα που συνεχώς αυξάνονται τα παιδιά ενώ βοηθάει το γεγονός πως σε άσχημες καιρικές συνθήκες χρησιμοποιείται το κλειστό γυμναστήριο. Πρέπει να αναπτυσσόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι για να δώσουμε τα παιδιά της περιοχής να έρχονται στο γήπεδο και να μένουν μακριά από κακές συνήθειες. 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.