Συνεργασια για την χειμερινη προστασια του Δημου Κομοτηνης

Η αντιμετώπιση φαινομένων χιονοπτώσεων, παγετού και βροχοπτώσεων απασχόλησαν το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Κομοτηνής

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής συνεδρίασε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στην Κομοτηνή, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για τον επερχόμενο χειμώνα.
 
Ήδη προηγήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτιστικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Ροδόπης την προηγούμενη Παρασκευή, το οποίο αφορά τον συντονισμό σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, και ακολούθησε το ΣΤΟ, στο οποίο συμμετείχαν πλην των στελεχών του Δήμου εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των σωμάτων ασφαλείας, του στρατού κτλ.
 
Έτσι στο Συντονιστικό συζητήθηκαν, σύμφωνα με τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του Δήμου Κομοτηνής κ. Θέμη Τζενετίδη, τρόποι για την καλύτερη αντιμετώπιση φαινομένων χιονοπτώσεων, παγετού και βροχοπτώσεων, που πλήττουν συνήθως της περιοχή μας το χειμώνα.
 
Αναπτύχθηκε λοιπόν το πρόγραμμα και τα σχέδια που έχουν εκπονηθεί για αυτές τις περιπτώσεις, για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν σε κάθε περίπτωση, καθώς και τα προληπτικά και τα κατασταλτικά μέτρα, καθώς και η δυνατότητα του Δήμου να συνδράμει, σε συνεργασία με την αστυνομία και την πυροσβεστική, με το προσωπικό και τα μηχανήματά του.
 
Ο Δήμος, σημείωσε ο κ. Τζενετίδης, έχει εντοπίσει εδώ και χρόνια σημεία που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής, όπως ιρλανδικές διαβάσεις, περιοχές επιρρεπείς πλημμυρικά φαινόμενα κτλ., για τα οποία έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα.
 
Βέβαια όπως τόνισε, το κάθε συμβάν είναι διαφορετικό και μοναδικό, οπότε δεν γνωρίζουν τι μπορεί να συμβεί και την ένταση των καιρικών φαινομένων, και αυτά θα αντιμετωπιστούν τόσο με βάση το βασικό σχέδιο Ξενοκράτης, αλλά και ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου, θα εξελιχθούν οι ενέργειες που κάνουν και αυτοί, ή αν χρειαστεί να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στο έργο.
 
Πάντως τόνισε πως η συνεργασία για τα θέματα αυτά υπάρχει σε όλα τα επίπεδα, από την περιφέρεια και τις υπηρεσίες της μέχρι και όλες τις δομές έκτακτης ανάγκης, ώστε όλοι να συνδράμουν και να βοηθήσουν μαζί και συντονισμένα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.